Sport

2017.04.02. 16:35

Emberfeletti küzdés - Modern spártai hősök Veszprémben a Betekints-völgyben

Veszprém - A sport nemcsak éltető erő, hanem élmény, izgalom és adrenalin. Főleg, ha olyan erőpróbát választunk, mint amilyen a veszprémi Spartan Race volt.

B. Virág Rita

Hétezer felnőtt versenyző tette próbára tudását a veszprémi Spartan Race sprintfutamán, ahol hét kilométeres táv és több mint húsz akadály várt a résztvevőkre. A Betekints-völgy és a Gulya-domb ideális helyszínnek bizonyult a kemény viadal lebonyolítására. A hivatalos futamokon kívül jótékonysági versenyt is tartottak, ahol ötmillió forint gyűlt össze a Kozmutza speciális szakiskolának. A versenyből a gyerekeket sem hagyták ki, a kicsik és a nagyok is ügyesen teljesítettek.

Több mint ötmillió forint gyűlt össze a Kozmutza Flóra speciális oktatási intézmény számára a Spartan Race jótékonysági futamán. A modern spártai hősök alaposan kitettek magukért.Nem mindennapi erőpróba várta a Spartan Race veszprémi sprintfutamának résztvevőit. Senkit se tévesszen meg a sprint elnevezés, a speciális akadályversenyen ugyanis az indulóknak hét kilométeres etapot kellett letudni húsznál is több akadállyal nehezítve.

A Betekints-völgy fantasztikus környezetet biztosított a megméretésnek, ahol összesen hétezer versenyző vágott neki a távnak. Rajtuk kívül közel ezren teljesítették az úgynevezett jótékonysági futamot, ahol a veszprémi Kozmutza Flóra speciális oktatási intézménynek gyűjtöttek. Az öt millió forintos adományt a meghatottságtól könnyeivel küszködve vette át az igazgató, Sindlerné Kloó Györgyi.De térjünk vissza a spártai viadalra, amely nem pusztán egy akadályverseny volt.

Olyan élménnyel ajándékozta meg a résztvevőket, a kísérőiket, sőt a kilátogató érdeklődőket, hogy mindenki azonnal kedvet kapott a következő kihívás teljesítésére. A felnőttek mellett a gyerekek is próbára tehették magukat. A különböző korosztályoknak különböző nehézségű és hosszúságú pályákat jelöltek ki.

Itt is több százan indultak, és bizony a boldogságtól ragyogó, büszke gyerekarcok láttán az ember elégedetten csettintett. Erre szokták mondani, hogy az élmény megfizethetetlen volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!