Sport

2017.06.24. 10:01

Az óceánok ura is ott lesz a Balaton-átúszáson

RÉVFÜLÖP - Több mint egytucatszor teljesítette már a Révfülöp-Balatonboglár távot a vízben Mányoki Attila hosszútávúszó, és a mai napig ő az egyetlen, aki hivatalosan hosszában is keresztülúszta a magyar tengert.

Mátételki András

A 35. Lidl Balaton-átúszáson Illés Fanni paraúszóval együtt teljesíti az 5,2 km-t, miközben rendületlenül készül az ősszel rá váró megmérettetésre az Ocean's Seven sorozatban.

- Honnan jött az ötlet, hogy együtt induljatok a versenyen Fannival?

- Régóta ismerjük egymást Fannival és ő vetette fel, hogy milyen jó lenne, ha együtt úsznánk, mert ez neki plusz-erőt ad. Mondanom sem kell, hogy hatalmas öröm ez számomra és megtiszteltetés is egyben, hiszen nagyon csodálom Fannit, az eredményeit és kitartását. Tudom, hogy felemelő élmény lesz számomra a közös úszás és természetesen a célba érkezés.

- Ősszel vágsz neki az Ocean's Seven sorozat következő állomásának is. Azon túl, hogy rengeteget kell úszni, mi a legnehezebb ebben a kihívásban?

- Az Ocean's Seven sorozat a világ 7 legnehezebb átúszását foglalja magában, ezért is lehet az, hogy eddig összesen csak 6 ember tudta végigcsinálni. Ez egy nagyon komplex kihívás, hiszen bírni kell a hideg vizet, a meleg vizet, vannak benne hosszú és rövidebb távok, illetve sok olyan szakasz, ahol az áramlatok miatt gyorsan kell úszni, hogy a végén ne kelljen pluszkilométereket teljesíteni. Illetve, sok olyan rész van, ahol az élővilág is rejthet veszélyeket. Ősszel a Gibraltári-szoros átúszása szerepel a tervben, jövő nyáron pedig az embert próbáló Északi-csatorna következik.

- A Balaton-átúszáshoz mit tanácsolsz azoknak, akik rajthoz állnak Révfülöpön ?

- Fontos, hogy tartalékoljunk az erőnkkel, hiszen itt nem az időeredmény számít. A cél az, hogy ne szenvedve teljesítsük a távot, hanem szenvedélyből, örömmel ússzunk és érjünk célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!