Sport

2017.06.09. 13:00

Tiszaújváros-Motax - Külön dicséret illeti a fiatalokat

TISZAÚJVÁROS, PÁPA Roppant gyenge kezdés után a fiatalok lendületes játéka átsegítette a Motax KC Pápát a mélyponton, ám ez sem volt elég a sikerhez a Tiszaújváros otthonában.

B. Virág Rita

Tiszaújváros-Motax

82:63
(24:10, 15:16, 24:19, 19:18)

Tiszaújváros, 200 néző. V.: Válé, Goda, Bagi. Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub: Kovács Z. 2, Katlan 2, Kovács B., Kilyén 9, Benőcs 7. Csere: Szilasi 3/3, Mayer, Magyar 12/6, Papp 8/6, Pongrácz 13/9, Pörtényi 20/12, Szabó 6. Edző: Szendrei Zsombor. Motax KC Pápa: Horváth A. 19/9, Horváth G. 14/3, Keresztes 2, Szanati M. 6, Schveighoffer. Csere: Szanati G., Keller 6, Domján 6, Presing 7/6, Perger 3/3. Edző: Vajda József.

A bajnokság utolsó mér- kőzésére, amely a 15. helyről döntött, nem tudott a pápaiakkal tartani a sérüléssel bajlódó exválogatott, Kálmán László.

A Motax KC Pápa egyik legjobbja, Keresztes Rafael is elfáradt a szezon végére, és különböző sérülések is kínozták a remek erőcsatárt, így ő sem nyújtott kimagaslót Tiszaújvárosban Fotó: Penovác Károly

A hosszú utazás igencsak megviselte a Motaxot, azonban ez sem lehet arra magyarázat, hogy a hazaiak 22 pontjára egyetlen váalsz sem ér-kezett a vendégek oldaláról (22:0). Vajda József edző időkérésen próbálta rendezni a sorokat, és cserékkel próbált frissíteni. A pályára küldött fiatalok meg is hálálták a bizalmat, hiszen a kezdeti bénultság után a negyed végéig egy 10:2-es rohanással lestoppolták a Tiszaújvárost és va-lamelyest kozmetikáztak az eredményen.

A második negyedben is folytatódott a pápai fiatalok remeklése, s ennek köszön-hetően 27:15-re alakult az állás. A félidő végéig fej fej mellett haladtak a csapatok, nem volt nagy iram, s a vendéglátók igyekeztek, hogy továbbra is két számjegyű maradjon a különbség a csapatok között (39:26).

A harmadik negyedtől látszott, hogy a Pápa már csak becsületből játszik. Érződött, hogy ez a találkozó igazából nem dönt semmiről. A fiatalokat viszont mindenképpen ki kell emelni, akik megpróbáltak minden tőlük telhetőt. A mérkőzés végül a Tiszaújváros győzelmével ért véget, így a Motax KC Pápa az NB I/B-s bajnokságban a 16. helyen végzett.

Pocsék kezdés után a fia-talok lendülete átsegítette a csapatot a mélyponton. Idény végi teljesítménnyel, elfogadható eredményt ért el a Pápa, pedig 22:0 után lehetett volna rosszabb is.

Vajda József: - Örülök, hogy vége van a szezonnak, úgy gondolom, hogy a következő évadban teljesen új csapatot kell építeni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!