Sport

2017.07.10. 17:20

Férfias raliküzdelem - Felhőszakadás és hőség is nehezítette a pilóták dolgát

A hagyományoknak megfelelően nagy küzdelmet, igazi férfias kihívást hozott a Veszprém-rali idei viadala. Arattak a Skodák, jól mentek a megyei pilóták.

Horváth Gábor

Beszámoltunk róla, a 24. Taxi4 Veszprém-ralit a Ranga Péter-Szőke Tamás kettős nyerte meg a Skoda Fabia R5-el. A második helyen Benik Balázs és balatonfüredi navigátora, Rácz Bence (Skoda Fabia R5) végzett, a harmadikon pedig Vincze Ferenc és Bazsó Attila (Skoda Fabia R5) zárta a versenyt.

Az Országos Ralibajnokság összetett pontversenyében éllovas Hercig Norbert-Bacigál Igor duó (Skoda Fabia R5) a negyedik helyre futott be. - Attól függetlenül, hogy csak ettől az évtől megy ezzel az autóval teljes bajnokságot, nem volt igazi meglepetés Ranga Péter sikere - válaszolta érdeklődésünkre Lakatos Róbert, a Veszprém-rali főszervezője, aki hozzátette: Rangáék tavaly az első nap után vezettek itt, de egy technikai probléma miatt kiállni kényszerültek, a Mikulás-ralit viszont megnyerték. Azaz a pilótának fekszik ez a pálya, amit most is bizonyított. Előzetesen Herczig Norbert és a végén a hatodik helyre befutó Hadik András (Ford Fiesta R5) számított nagy esélyesnek. Előbbi korán defektet kapott, majd óriási tempót autózva sikeresen csökkentette hátrányát a folytatásban. Hadikék szintén defekttel küzdöttek.

Ki kell emelni Benik Balázst, aki két év kihagyás után tért vissza, és a háromszoros bajnok remek eredményt ért el. - Benik játszani jött, de játszani csak komolyan szabad. Bajnokhoz méltón szerepelt, fantasztikus teljesítményt nyújtva felülmúlta a várakozásokat - fogalmazott Lakatos Róbert.

Ami a verseny körülményeit illeti, a veszprémi száguldás ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

- A szokásokhoz híven extra körülmények között zajlott a viadal. A kislőtéri pálya fölé percre pontosan és lokálisan felhőszakadás érkezett, máskor 32 Celsius-fokos kánikulában, szélcsendes időszakban kellett a résztvevőknek autózniuk. Néhol akkora volt a por, mintha ködben mentek volna a pilóták. Mindemellett jól sikerül az idei rali, sokan voltak rá kíváncsiak és a versenyzők is pozitívan nyilatkoztak róla. Igazi, férfias kihívást követően elégedetten távoztak - mondta el a főszervező.

Ami a megyei pilóták eredményeit illeti, a Klausz Kristóf-Csányi Botond kettős megnyerte kategóriáját, ifj. Fekete László és Fekete László harmadik lett, dr. Varga Attila és dr. Varga Noémi második helyet ünnepelhetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!