Sport

2017.07.27. 17:45

Két bajnoki cím

Bokros Csenge és Baranyai Áron remek teljesítményének köszönhetően két bajnoki címmel gazdagodott a Veszprémi Kerékpár Egyesület a közelmúltban megrendezett XCO Országos Bajnokságon.

B. Virág Rita

Idén a zalai megyeszékhely adott otthont az olimpiai cross country (XCO) országos bajnokságnak. Zoboki Attila, a VKE komunikációs referense elmondta, hogy a pálya öt kilométeres nyomvonala már ismert volt a versenyzők előtt, részben a tavalyi diákolimpiáról, részben korábbi kupafutamokról. Ezeket a pályákat fűzték össze, egészítették ki, így egy kemény vonalvezetésű, közel 250 méter szintkülönbségű nyomvonalat sikerült kijelölniük a szervezőknek. A helyenként háromnyilas lejtők élvezetesek voltak, néhány drop, sok kisebb és egy nagyobb ugrató gondoskodott az izgalom, és a figyelem állandó fenntartásáról. A hőség miatt embert próbáló volt a verseny.

Nagyszerűen szerepeltek a VKE sportolói. Az U11-es korcsoportban Marczal Marcell szoros befutóval a nyolcadik helyen végzett. Az U13-as fiúknál Kiss Ádám nagyot ment, beérett a téli edzésmunka, és a harmadik helyen érkezett be. A lányoknál Tóth-Almási Piroska, és Orosz Lili versenyzett, negyedik és ötödik helyezen végeztek.

Az U15-ben a fiúknál Hegedűs Csaba tizenegyedik, míg Hebling Marci tizennegyedik lett. A lányoknál, a tavalyi győztes Bokros Csenge erős iramot diktált, nem volt kérdés egy percig sem, ki a leány a gáton, magabiztosan győzött, így ő lett a VKE idei első magyar bajnoka.

Őt követte Tóth-Almási Borbála, aki a második helyen ért be, nem kisebb dicsőséget hozva ezzel a csapatnak. A lányok U15-ös versenyében, Trócsányi Laura éppen lecsúszva a dobogóról, a negyedik helyet érte el.

Az U17-ben a fiúk ismét taroltak. Baranyi Dávid Áron a versenyt végig kézben tartva szerezte meg a csapat második bajnoki címét, másodikként Fülöp Ádám ért célba, Vajda Gergő pedig technikai problémáktól sújtva tizenhetedikként futott be. Ugyanebben a korosztályban a lányoknál Kiss Kata a második helyen ért be. Ugyanitt Hebling Lili a hatodik helyen végzett. U19-ben Baranyi Attila tizenkettedik lett. A veszprémi csapatból Pénzes "Böbe" Erzsébet szerzett még érmet, aki a master hölgyek között a harmadik helyen ért célba.

A VKE Nelson Pepperl+Fuchs MTB Team az Elit/U23-as férfi futamban is érdekelt volt. A délutáni etapon Takács Balázs csuklósérülés miatt a harmadik körben feladni kényszerült a versenyt. Két társa, Zoboki Péter az U23/Elit összevont kategória tizenkettedik, míg Dolezsai Balázs a tizennegyedik helyén végzett.

Összességében sikeres ob-t zárt a VKE. Értékes helyezésekkel, tapasztalatokkal és persze két új bajnoki címmel gazdagodott. A VKE referense kiemelte, Bokros Csenge, Baranyi Dávid Áron és Fülöp Ádám meghívást kapott a magyar nemzeti XCO válogatottba, így korosztályukban ők képviselik augusztusban a MTB Ifjúsági Európa-bajnokságon hazánkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!