Sport

2017.08.05. 12:45

Ironlady és edző a sikeres triatlonista

Igazi ironlady a Bringajka Kerékpáros Sportegyesület triatlonistája, Hubai Tímea.

Tisler Anna

A nemrég lezajlott nagyatádi triatlonon a 3,8 kilométeres úszást, a 180 kilométeres kerékpározást, valamint a 42 195 méteres futást a 35-39 évesek korosztályában megnyerte. Az eredménye 10 óra 36 perc és 16 másodperc volt.

Azt, hogy ez mekkora teljesítmény, mi sem jelzi jobban, mint hogy a szervezők az amatőrök számára 18 órában határozták meg a szintidőt. A profik 8-9 óra alatt teljesítik.

Hubai Tímea ajkai tanítónő kedvenc sportága a kerékpározás
Fotó: Györkös József

Hubai Tímea, aki az ajkai Borsos iskolában tanítónőként dolgozik, mindig sportos életmódot folytatott. Óvodásként kezdte az úszást, 14 évesen csöppent bele a triatlon világába. A sportos évei alatt számos országos bajnoki címet szerzett, valamint válogatott tagjaként több Európa- és világbajnokságon képviselte Magyarországot. Az utolsó versenye a mexikói világbajnokság volt 2000-ben. Büszke az U23 korcsoportban elért Európa-bajnoki második és negyedik helyezésére.

Tímea 12 év kihagyás után tért vissza, és egyből hozta az eredményeket. Tavaly hosszú távon országos bajnoki ezüstérmet szerzett, féltávon pedig bronzot. Idén a hosszú távon már az ő nyakába akasztották az aranyérmet. Jelenleg a legbüszkébb a mostani ironman eredmé-nyére.

Kedvenc sportága a kerékpározás. Mint kérdésünkre elmondta, a triatlon magányos sportág, kevesen vannak, akik ilyen erős versenyre vállalkoznának. Talán a futás az a rész, ahol gyakrabban vannak partnerek az edzéshez.

Tímea nemcsak maga sportol, hanem igyekszik a tanítványaival, a környezetével is megszerettetni a sportos életformát. Megszerezte az edzői képesítést is, így már a felkészítésben is részt vehet. Büszke arra, hogy néhány tanítványával már az edzéseken is találkozik. Ő maga két iskolába készülő kisfiú édesanyja. Ők kerékpároznak, kézilabdáznak, fociznak. Tímea elmondta, hogy számára az iskolába készülő kisfiúk a legfontosabbak, de ha ideje engedi, elmegy edzeni, a sport ugyanis feltölti, kikapcsolja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!