Sport

2017.08.04. 15:40

Sikeres danvizsga bokasérüléssel

PÁPA - Az ország minden területéről mintegy 160 karatéka vett részt a Nagyatádon rendezett karatetáborban, amely - köszönhetően a horvát sportolóknak - idén is nemzetközinek minősült.

Haraszti Gábor

A Magyar Shinkyokushin Karate Szervezet Kálóczi Branch hatodik alkalommal megrendezett táborában a kezdőktől a nagymesterekig mindenkivel lehetett talál-kozni.

A tábor résztvevőinek általános célja a technikai tudás további tökéletesítése volt, de többen vizsgára is készültek.

Köztük volt a pápai Pizsama Dojo Kyokushin Karate Club vezetője, Molnár Zsolt "Pizsama", aki a 3. dan megszerzésére tett kísérletet - sikerrel. Zsolt teljesítményét csak növeli, hogy a 15x1,5 perces küzdelmek során harmadik ellenfelénél elszakadt a bokaszalagja, valamint később egy rendkívül kellemetlen bordasérülést is összeszedett, ami szintén nehezítette a dolgát a küzdelmekben.

- Öt év elteltével vállalkoztam ismét danvizsgára, mely két részből állt - mesélte Molnár Zsolt. - Délelőtt egy háromórás technikai felmérőt kellett abszolválunk, amelynek a végén volt még egy erőnléti rész is: 50 fek-vőtámasz, 100 felülés és 50 guggolásból felugrás. A nagy hőségben egy korty vizet sem ihattunk, ami jócskán megnehezítette a dolgunkat, de valószínűleg ez volt a cél. Délután következett a második rész, ahol váltott ellenfelekkel 15x1,5 perces küzdelmeket kellett végrehajtani. Akkor, ott még nem fogtam fel, de mint később kiderült, a harmadik küzdelmem során elszakadt a bokaszalagom, és a többi 12 küzdőpartneremmel már így folytattam az összecsapásokat. A vizsga felénél pedig egy bordára mért, elég kemény rúgást kaptam be, ami tovább nehezítette a dolgomat. Szerencsére jól sikerült a mentális felkészülésem is, és ki tudtam kapcsolni ezeket a nehezítő körülményeket. Az utolsó, 15. ellenfelemnél pedig már annyira kihajtottam magam, hogy annak végeztével egy darabig még örülni sem tudtam, mivel borzasztóan elfáradtam. Mindez azonban nem számított, mert minden jó, ha a vége jó: 3. danos lettem.

A klub vezetője hozzátette, miután 34 éve karatézik, a legutóbbi pedig a 13. sikeres vizsgája volt, tudta, mire számíthat.

Ő egyébként is olyan típusnak tartja magát, aki nem feltétlenül másokat akar legyőzni, hanem inkább önmagán szeret felülemelkedni. Molnár Zsolt örömmel újságolta, hogy rengetegen gratuláltak az eredményéhez, a jövővel kapcsolatban pedig azt mondta, most pihenni szeretne, majd szeptembertől folytatni az egyesületen belül elkezdett munkát.

A következő vizsga lehetőségéhez öt év a kivárási idő, ami után, ha minden az elképzelései szerint alakul, szeretné megszerezni a következő, 4. dant.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!