Sport

2013.07.11. 11:17

Edzőmeccset nyert a Pápa, de Maric súlyos sérülést szenvedett

Magabiztos, 3-0-s győzelemmel folytatta a nyári felkészülési mérkőzések sorát a héten a lipóti edzőtáborban pallérozódó Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata, amely sérülés miatt hosszú időre elveszítette egyik legjobbját, Goran Maricot.

Polgár Tibor

Tóth Bálint tanítványai hagyományosnak mondható edzőpartnerüket, a szlovák második ligás Duslo Salát fektették két vállra a Szigetközben található Lipóton rendezett tesztmeccsen. A pápaiak harmadik felkészülési mérkőzésüket játszották a nyáron, és az eddigi gyakorlatnak megfelelően ezúttal is eltérő összeállítású csapatokat küldött ki a két félidőre Tóth Bálint vezetőedző.

A Lombard a Szűcs – Preklet, Struhar, Mecinovic, Présinger – Supic, Tóth B. – Quintero, Maric, Szabó O. – Orosz felállású tizeneggyel kezdte a találkozót, amelyen Maric a félidő közepén szabadrúgásból megszerezte a vezetést a sárga-feketéknek. Pár perccel később a szerb-spanyol kettős állampolgárságú csatár egy ártalmatlan párharc során szerencsétlen térdsérülést szenvedett és le kellett cserélni, helyére Griffiths állt be. Goran Maricot mentővel a mosonmagyaróvári kórházba szállították, ahol a futballisták rémálmát jelentő súlyos sérülést, elülső keresztszalag-szakadást diagnosztizáltak a térdében az orvosok, így minden bizonnyal hosszú kihagyás vár a 29 éves gólzsákra.

Goran Maric (jobbra narancssárga megkülönböztető mezben) sajnos hónapokra kidőlt a sorsból (Fotó: Gáspár Gábor)

A fordulást követően Szűcs – Nagy S., Rodenbücher, Mecinovic, Németh M. – Tajthy, Tóth G. – Király, Eszlátyi, Arsic – Griffiths alkotta csapat kapott lehetőséget a bizonyításra. A második félidőben Eszlátyi István büntetőből megduplázta a Pápa előnyét, majd pedig az összecsapás hajrájában Király Botond is bevette a Duslo Sala kapuját, ezzel beállítva a 3:0-s végeredményt.

A bakonyaljaiak tehát az osztrák Mattersburgtól elszenvedett minimális arányú vereség és a román AFC Sageata Navodari legyőzése után magabiztosan verték szlovák ellenfelüket. Egyébként a Duslo Sala ellen – Szűcs Lajos mellett – csupán az újabb próbajátékos, a macedón Jasmin Mecinovic volt végig a pályán a Lombard Pápában. A 22 esztendős belső védő legutóbb az Eger csapatában játszott, korábban pedig macedón, moldáv és norvég labdarúgóklubok alkalmazásában állt – sorsáról hamarosan döntést hoz a Lombard szakmai vezetése.

 

Pénteken hagyják el a lipóti edzőtábort

A pápaiakkal kapcsolat hír még, hogy Beliczky Gergő nagy valószínűséggel távozik a klubtól. A 23 éves támadó tavasszal öt találkozón lépett pályára, a labdarúgó több lehetőségre vágyik és Tóth Bálinték sem marasztalják. Az NB II-es Gyirmót szívesen látná soraiban Beliczkyt, aki – jelenlegi klubja engedélyével – már fel is próbálhatta a gyirmóti mezt másodosztályú kérője legutóbbi felkészülési találkozóján.

A Lombard Pápa csapata pénteken hagyja el a lipóti edzőtábort. Szombaton 11 órától a korábbi magyar bajnok, jelenleg NB II-es Zalaegerszeg érkezik edzőmeccsre a Perutz Stadionba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!