Sport

2013.09.29. 16:38

Egy találattal bizonyult jobbnak a Veszprém a Löwen ellen

Veszprém – Hatalmas, végig kiélezett csatában nyert a veszprémi együttes a német Löwen ellen vasárnap a kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

Horváth Gábor

MKB-MVM-Löwen 30:29 (17:14)

Veszprém Aréna, 5000 néző. V.: Dentz, Reibel (franciák). MKB-MVM Veszprém KC: ALILOVIC – Gulyás 1, Nagy 4, CHEMA 4, Sulic 3, ILIC 9 (1), Ugalde 1. Csere: Fazekas (kapus), Schuch, Terzic, Iváncsik T. 2 (1), Ruesga 3, Jamali 2, Iváncsik G. 1, Pesic. Edző: Carlos Ortega. RN Löwen: Landin – GROETZKI 4, Petersson, G. Guardiola 2, MYRHOL 5, Ekdahl 4, GENSHEIMER 6 (5). Csere: Schmid 2, I. Giardiola 2, Roggisch, Manojlovic 1, Gorbok, Prodanovic, Sigurmannsson 3. Edző: Gudmundur Gudmundsson.

Kiállítások: 10, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 4/2, ill. 5/5.

A veszprémiek idénybeli első hazai Bajnokok Ligája találkozójukon a Löwen csapatát fogadták. A magyar bajnok sima győzelemmel (Szentpéterváron), míg a német gárda – jókora meglepetésre – hazai döntetlennel (a Zaporozsje ellen) kezdte a BL idei szezonját.  A két csapat összecsapása ettől függetlenül igazi csoportrangadónak számított.

Nagy László góljával és két Alilovic-védéssel kezdődött a meccs. A Löwen emberhátrányba került, a Veszprém pedig háromgólos előnybe, 4. perc: 3:0. A vendégeknek majdnem hat perc kellett ahhoz, hogy először kapuba találjanak, 4:1.

Az MKB-MVM remek támadásaiba sem a német védekezés, sem Landin kapus nem tudott érdemben beleavatkozni. Gudmundsson a 10. perc elején 7:2-nél időt is kért. Három gyors góllal zárkózott a Löwen, a negyedikre Ugalde válaszolt. Felgyorsult a játék, ami egy ideig a vendégcsapatnak kedvezett, a Löwen az egyenlítésért támadhatott (8:7), de nem sikerült az egalizálás.

Ismét a veszprémiek percei következtek, Chema megállíthatatlanul szlalomozott végig a pályán, ha ő vezette fel a támadást, szinte mindig gól lett a vége, 20. perc: 11:8. Nem sokkal később Alilovic fontos pillanatban védett nagyot, Ilic pedig ismét megmutatta, hogyan kell átlőni a német falat. A félidő vége kiegyenlített küzdelmet, hatalmas sebességű játékot és némi kapkodást hozott. A hazaiak háromgólos előnnyel vonulhattak szünetre.

A második játékrész elején Gensheimer büntetőjével és Sigurmannsson szélső találatával zárkóztak az „oroszlánok”, akik hosszú idő után kerültek ismét egyenlítés közelbe, 36. perc: 19:18. A lélektani határ átlépése azonban megint nem sikerült a vendégcsapatnak, Ilic rázta meg magát újra. A 41. percben aztán a hazai hibákat kihasználva egyenlíteni tudott a Löwen, Groetzki lerohanásból volt eredményes, 21:21.

Ortega időkérése után Sulic és Ilic válaszolt. Egy-két góllal vezetett a Veszprém, hatalmas csata zajlott a pályán. A 47. percben Alilovic védett nagyot, Ruesga pedig kíméletlen volt, 26:23-nál a vendégek időt kértek.

Tíz perccel a vége előtt újra egyenlő (26:26) volt az állás, látszott, a végén nüanszok döntenek majd. A hazaiak ismét előnybe kerültek, de a Löwen nem hagyta magát, szívósan tapadt vetélytársára, 56. perc: 29:28. Két perccel a vége előtt egyenlített a német alakulat, amely támadhatott, de Schmid döntő pillanatban elcsúszott, Chema betalált. Az utolsó másodpercben Schmid lövése a kapufán csattant, nyert a magyar bajnok.

Carlos Ortega: - Nehéz mérkőzést játszottunk. Jól kezdtünk, de a Löwen pillanatok alatt ledolgozta hátrányát. A második félidőben a vendégek nagyon jól támadtak egy-egy ellen. Nekünk gondjaink voltak, csapatom azonban tovább küzdött. Büszke vagyok a játékosokra. A legvégén kicsit szerencsénk is volt.

Gudmundur Gudmundsson: - Gratulálok a Veszprémnek. Kemény, jó meccs volt. Sűrű programunk, sok mérkőzésünk van, így nem könnyű a helyzetünk. Elégedett voltam, amikor vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. Sajnos ezt követően rövid idő alatt sok technikai hibát vétettünk. A második félidőben feljavultunk, a végén egy pontot szerezhettünk volna, ami véleményem reális eredmény lett volna.

Gulyás Péter: - Az utolsó 10-12 percben a Löwen rendkívül jól olvasta a támadásokat. A vendégek elhibázott támadásink után jól indítottak. A szerencsésebb csapat győzött.

Rajko Prodanovic: - Gratulálok a Veszprémnek. Kemény ütközet volt, egy nagy kézilabda show. A végén esélyünk volt a döntetlenre. Németországban szeretnénk visszavágni riválisunknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!