Sport

2014.05.29. 13:55

Elvették az aranyérmet a bajnokcsapattól

Sportolóként nem történhet veled nagyobb dolog, mint amikor megszerzed a bajnoki címet. És nem történhet sokkal rosszabb, mint amikor kiderül, hogy egy szó sem igaz a győzelemből.

Horváth Gábor

Az úrkúti kézilabdás hölgyek bajnokként jöttek le a pályáról az Alsóörs elleni mindent eldöntő mérkőzést követően, ám két nap múlva kiderült, hogy lemondhatnak az aranyról. Legalábbis egyelőre. A Veszprém megyei női kézilabda-bajnokság az elmúlt években az Úrkút és az Alsóörs csapatainak vetélkedéséről szólt. A nagy riválisok a többi alakulatot rendre könnyedén győzik le, míg egymással igazi ki-ki meccset játszanak. Az előző két idényben előbbi nyert, hatalmas csatában, s idén is ez a két együttes bizonyult a legjobbnak. A kiírás szerint a feleknek egy oda-vissza vágós döntőt kellett játszaniuk, Alsóörsön 22:20-ra az Úrkút nyert. A második meccsen a Balaton-partiak idegenben visszavágtak, de csak egy góllal bizonyultak jobbnak (22:21), így újabb címvédés történt, az Úrkút lett a bajnok.

Az Úrkút és az Alsóörs (fekete) csatája egyelőre nem dőlt el (Fotó: Penovác Károly)

Nagy ünneplés kezdődött, sőt az ünnepélye éremátadás is megtörtént, azonban az Alsóörs óvott, méghozzá jogosan. A meccsen bírói műhiba történt, a vendégcsapat egyik szabályos gólját egész egyszerűen nem könyvelték el (külön érdekesség, hogy erre meccs közben épp a hazaiak hívták fel a figyelmet).

A megyei szövetség versenybizottsága újrajátszást rendelt el. A versenybírót és a jegyzőkönyvvezetőt marasztalták el, ám a hazaiak máshogy látták a történteket.

– A két játékvezető sem szakmailag, sem emberileg nem volt alkalmas erre a találkozóra. Aki őket rendelte ki, hibázott – fogalmazott velősen és keményen Vágfalvi Norbert, az Úrkút SK érthetően bosszús és csalódott elnöke. – Nagyon büszke vagyok a lányokra, akik nagyszerű sportemberek, hiszen elsőre elfogadták a rossz hírt, és azonnal, egyöntetűen rávágták, hogy csináljuk meg. A csarnokunkban ezúttal is telt ház lesz, már elővételben elfogytak a jegyek, rendezés tekintetében is alaposan felkészültünk, és ígéretet kaptunk rá, hogy még egyszer nem történik ilyen hiba – mondta el a Naplónak Vágfalvi Norbert. A mérkőzést vasárnap 17 órakor játsszák újra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!