Sport

2014.03.07. 12:55

Újabb hazai mérkőzés vár az edzőjét elvesztő FC Ajkára

Jákli Péter az ezredforduló óta dolgozik az ajkai labdarúgó-csapatnál. A szakember általában másodedzőként segíti a munkát, de amikor vészhelyzet van, rendre őt veszik elő a klubvezetők. Ezúttal is ez történt.

Novothny Ottó

A Magyar Labdarúgó Szövetség a hét elején utánpótlás-szövetségi edzőnek kérte ki Mihalecz Istvánt, az Ajka elnöksége pedig természetesen elengedte a szakembert.

Az is megszokott már, hogy ilyenkor Jákli Péter vezeti a csapat gyakorlásait, miközben a vezetők keresik az alkalmas utódot (Jáklinak van főállása, ám az NB II-es együttes irányítása teljes embert kíván.)

– Nyilvánvaló, hogy pályaedzőként évek óta figyelem, ki milyen munkát végez az együttessel – kezdte az ajkai tréner.

– Az is egyértelmű, hogy ebben az esetben óriási hiba lenne gyökeres változtatásokat végrehajtani, ráadásul felesleges is. Apró változások lesznek, de alapvetően azt a jó és sikeres munkát igyekszünk folytatni, ami a hatodik helyig vitte a tabellán csapatot.

Az ajkaiak a tavaszt három hazai mérkőzéssel kezdik, a sort a Zalaegerszeg elleni iksz nyitotta (Fotó: Penovác Károly)

– A ceglédi alakulat tökéletes bemutatkozó partnernek tűnik.

– Csalóka a helyezésük, hiszen a tavaszi nyitófordulóban Kozármislenyen nyertek. Stílusukból fakad, hogy kilencven percen keresztül mennek előre, tehát nem vár ránk könnyű meccs. Nyilvánvaló, ha jobban focizunk, mint tettük a Zalaegerszeg ellen, akkor sikeresek lehetünk, itthon tudjuk tartani a három pontot.

– A mondás szerint győztes csapaton ne változtass. Az Ajka viszont legutóbb ikszelt.

– A kényszerűség miatt is kicsit más összeállításban fogunk pályára lépni, mint az elmúlt szombaton. Mindenképpen nyerni szeretnénk. Fontos, hogy az első három tavaszi fordulóban jól szerepeljünk. A zalaiak elleni pontszerzésnek a látottak alapján örülnünk kell, de ma a Cegléd ellen már nincs mese, ha tartani akarjuk a helyzetünket, szükségünk van mind a három pont megszerzésére.

Az NB II 18. fordulójának további párosításai: Szolnok–Siófok, Zalaegerszeg–Dunaújváros, Soproni VSE–Kozármisleny, Vasas– Tatabánya, Gyirmót FC Győr–Kisvárda, Nyíregyháza–Békéscsaba, Balmazújváros–SZTK.

 

Cegléden nem esett egy gól sem

A két együttes tavaly a harmadik körben találkozott egymással. Érdekesség, hogy akkor az ajkaiak még győzelem nélkül a tizenharmadik helyen álltak, míg a Cegléd már egyszer nyert, és ez a nyolcadik helyhez volt elegendő. A meccs nulla- nullás döntetlent hozott, miközben a játékvezető mindkét oldalon három-három sárga lapot osztott ki. A tizennyolcadik forduló előtt viszont az Ajka hatodik 27 ponttal, míg a vendégeknek húsz pontjuk van és a tizenharmadik helyen állnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!