Újabb medália

2019.05.13. 13:18

Harmadik helyen a BÚK veszprémi úszója

Hatalmas küzdelemben harmadik helyen végzett a FINA nyíltvízi úszó Világkupa második állomásán Rasovszky Kristóf, a Balaton Úszóklub sportolója.

B. Virág Rita

A veszprémi sportoló a dobogó harmadik fokára állhatott fel

Fotó: BÚK

A nyíltvízi úszó Világkupa sorozat második fordulóját a csodás Seychelles-szigeteken rendezték meg.

A veszprémi sportoló Dohában ezüstérmet szerzett, most pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel, ezzel egyedüliként a férfi mezőnyben két medáliával büszkélkedhet a sorozatban. Összetettben pedig Rasovszky Kristóf az élre ugrott.

Pedig nem éppen ideális körülmények fogadták a mezőnyt a festői szépségű Indiai-óceáni szigeteken, hiszen a víz 29.9 Celcius fokos volt, majdnem annyi, mint a levegő hőmérséklete. Ráadásként közel nyolcvan százalékos páratartalom is nehezítette az úszók dolgát.

A veszprémi sportoló a dobogó harmadik fokára állhatott fel
Fotó: BÚK

Az Európa-bajnok Rasovszky azonban végig az élen haladt a 10 kilométeres távon, a hajrához érkezve azonban óriási harc indult meg a dobogós helyekért.

A ritmusváltás a 2017-ben Balatonfüreden öt kilométeres világbajnok Marc-Antoine Oliviernek sikerült a legjobban, a francia 2.1 másodperces előnnyel lett első. Mögötte Rasovszky, a világbajnoki címvédő Ferry Weertman, valamint az ausztrál Nicholas Sloman haladt együtt. Végül utóbbi 0.2 másodperccel Kristóf előtt érintette meg a panelt, a veszprémi fiú viszont fél másodperccel megelőzte a holland klasszist, s ezzel talán visszavágott az Eb-n hasonló szituációban elszenvedett vereségért.

– Számítottunk rá, hogy az időjárás nem könnyíti meg a helyzetünket. Jól ment a hajrá, de van még mit javítani. Viszont úgy gondolom, sokkal előrébb tartunk, mint tavaly ilyenkor – összegzett Szokolai László tanítványa, aki legközelebb a júniusi balatonfüredi Világkupán indul, ott szeretne dobogóra állni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!