Sport

2014.09.03. 18:15

PLER KC–BKSE: Biztos két pont a füredieknek

Nagyon magabiztos győzelmet aratott a balatonfürediek NB I-es kézilabdacsapata szerdán este a 2014/2015-ös szezon első fordulójában. A BKSE idegenben szerzett két pontot.

Horváth Gábor

PLER KC–BKSE 20:32 (6:14)
Budapest, Lőrinci Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki.
PLER KC: KRÁNICZ – Gyene 1, Leimeter, KOCSI 5, Rédai 1, Vadkerti 3, Auth 1. Csere: Tóth M. (kapus), BAK 4 (2), Csontos, Tóth P., LAURENCZ 4 (1). Strannig, Bohács 1, Sinkovits, Farkas. Edző: Hutvágner István.
Balatonfüred KSE: Székely – IVÁNCSIK 4, Grigoriev 3, Szöllősi 4 (2), VILOVSKI 4, Zdolik 4, Kovacsics 1. Csere: Komendánt (kapus), Gerdán, Németh B., Juhász 1, Kis, BÁNHIDI 5, Ligetvári, Gábori 2, FALUVÉGI 4. Edző: Csoknyai István.
Kiállítások: 10, ill. 14 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 4/2.

A fővárosban, a pestszentlőrinciek otthonában kezdte a 2014/2015-ös szezont a Balatonfüredi KSE. Csoknyai István vezetőedző először irányította tétmeccsen a Balaton-partiakat.

Az idényrajtra visszatért orosz légiós, Grigoriev kezdett, Iváncsik Tamás, Kovacsics Péter és Gábori Máté első tétmeccsét játszotta fürediként, a szintén újonc Ligetvári Patrik most mutatkozott be a csapatban.

Egy Kránicz védéssel indult a meccs, majd Laurencz hétméteressel a vezetést is megszerezte a hazaiaknak. Először és utoljára vezetett ezen a mérkőzésen a fővárosi együttes.

Zdolik duplájával fordítottak a vendégek, akik a 11. percben már 1:6-ra vezettek. Ezt követően kicsit megtorpant a Füred, emberelőnyben zárkóztak a hazaiak.

A 23. perc után ismét vendégfölény (5:10) mutatkozott. Ekkor még szépített a PLER, de a BKSE rögtön válaszolni tudott. A hajrában Vilovski harcolt ki két hetes, amelyet Szöllősi értékesített.

A Füredre visszatérő Uros Vilovski négyszer volt eredményes (Fotó: Penovác Károly)

Flúgos futamként indult a második félidő, szinten minden támadásból gól született mindkét oldalon. 14:22-es állás mutatott az eredményjelző. Nem sokkal később Faluvégi rázta meg magát, a juniorválogatott játékos góljaival még jobban elhúzott vetélytársától a Füred.

A 43. percben tíz gólra (14:24) nőtt a különbség.

A lelkes hazaiak nem adták fel, még zárkóztak, de ezzel el is lőtték a puskaporukat. A 46. percben kikért füredi időkérés után nyolc percig nem találtak a vendégkapuba. Az 54. percben 18:29-re vezetett a Balaton-parti alakulat.

Nem volt izgalmas a véghajrá, a fürediek még azt is megengedhették maguknak, hogy egy hetes kihagyjanak.

Csoknyai István bátran forgatta csapatát, egy percig nem volt kérdéses a Füred sikere, csak a két együttes közötti gólkülönbség.

Hutvágner István: – Sokkal jobb csapattól szenvedtünk vereséget. Ez a két együttes a szezon hátralévő részében egészen más célokért fog majd küzdeni.

Csoknyai István: – Nehezebb meccsre számítottam, de a PLER-t sérülések is gyengítették. Gratulálok a sikerhez, de a jó dolgok mellett támadásban és védekezésben is akad még javítanivalónk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!