Sport

2016.12.11. 18:40

Telekom Veszprém: Óriási blama – pontvesztés a Nexe ellen

Erre senki sem számított, pontot vesztett a nemzetközi elittől igen távol álló horvát Nexe ellen a SEHA-Liga címvédője, a Telekom Veszprém.

B. Virág Rita

Sorozat terhelés, sérülések ide, rengeteg utazás, fáradtság oda, ez óriási blama egy olyan csapattól, amely harmincöt fős kerettel rendelkezik, a világ legkiválóbbjai közt jegyzik és világsztárok álltak fel a Nexe elleni kezdőcsapatban is.

Nexe-Telekom Veszprém 29:29 (13:18)

Eszék, 1500 néző. V.: Nexe Nasice: Vesligaj - Zrnic 2 (2), Srsen 3, Eter 7, Sakic 2, Gadza 1, Barisic-Jaman 1. Csere: Lorger (kapus), Nenadic 1, Vegar 1, Pavletic 3, Halilkovic 3, Herceg 3, Micevic, Ivankovic 1. Edző: Hrvoje Horvat. Telekom Veszprém: Borbély – Gajic 6 (1), Nagy 2, Lékai 2, Nilsson 7, Ilic 5, Iváncsik 1. Csere: Mikler (kapus), Terzic, Ligetvári, Ancsin 2, Marguc, Sulic 4, Kopljar, Chema. Edző: Javier Sabate.

Kiállítások: 6, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 1/1.

A PPD Zagreb elleni fiaskó után vasárnap újra pályára kellett lépnie a Telekom Veszprém férfi kézilabda együttesének a SEHA-Ligában. A zágrábi összeállítás nem változott, továbbra is Mirko Alilovic, Aron Palmarsson, Ivan Sliskovic, Blaz Blagotinsek, Gulyás Péter hiányzott a Telekom keretéből.

A 27:23-as zágrábi vereség után meglepően frissen kezdett a Veszprém: Iváncsik találatával kezdődött a meccs, majd Borbély mutatott be szép bravúrt, amikor megfogta Zrnic hetesét. Fej, fej mellett haladtak a csapatok (5. perc: 3:3). A veszprémiek Nilsson zsinórban lőtt négy góljával azonban a 8. percre 6:3-as előnyt alakítottak ki. Elrontott veszprémi támadásokat követően Eter faragott a hátrányon (10. perc: 5:6).

A vendégek azonban gyorsan rendezték a soraikat, Ancsin és Ilic bombáival, 7:11-re alakult az állás és a Nexe kénytelen volt időt kérni. A tanácskozást követően a horvátok pillanatai következtek, sikerült újra látóhatáron belülre kerülniük (10:12), így Sabate edző is magához rendelte övéit. Ancsin és Ilic is hatékonyan támadott (10:14), és állandósult a négy-öt gólos differencia a félidő végéig (13:18).

Ilic kiállításával folytatódott a szünet után a találkozó. A Nexe nem adta fel, a szellős veszprémi védekezés hibáit kihasználva öt perc alatt ötöt vágott, míg a Telekom csupán egyszer talált be (18:19), majd Halilkovic ziccere után kiegyenlített a házigazda. Közben véres jelenetek szemtanúi lehettünk, Sulic véletlenül a térdével eltalálta a földre kerülő Sakicot, akinek eleredt az orra vére és kénytelen volt elhagyni a pályát.

Sabate edző az egyenlítést követően azonnal időt kért, s bár több lehetősége is volt a hazaiaknak megszerezni a vezetést, szerencsére nem éltek vele, a túloldalon viszont az addig sok hibával játszó Gajic megszerezte első találatait, (19:21). Nem örülhettünk túl sokáig, mert Srsen is duplázott (21:21). Aztán újra Gajic lódult meg, azonban a vérszemet kapó Nexét nem sikerült leszakítani, sőt Herceg átlövésivel először vezetett a zöld-mezes horvát alakulat (49. perc: 23:22). Gajic hetesből egyenlített, majd Borbélyt Mikler váltotta a kapuban és Chema érkezett Lékai helyére. A spanyol irányító gyorsan eladta a labdát, újra ott volt az előny, Ilic gyorsan egyenlített. A Nexe újra és újra elöl ment, szerencsére a Veszprém mindig egyenlített (54. perc: 26:26).

Mikler fontos pillanatban védett, a feltámadó Gajic pedig újra visszaszerezte a reményt a győzelemre (57. perc: 27:28). Az elrontott horvát támadás után Ilic betörését jegyezhettük fel, ám Eter pillanatok alatt szépített. Az utolsó percre is maradt izgalom, Pavletic csent el egy labdát, de a ziccert kapufára durrantotta (28:29). Húsz másodperc maradt, Nagynak kicsúszott a kezéből a labda, aztán a visszafutó csapatkapitány elgázolta a Srsent, s ezért piros lapot kapott, a Nexe pedig hetest. Zrnic élt a lehetőséggel, bevágta a büntetőt és ezzel óriási meglepetésre pontot szerzett a SEHA-Liga címvédője ellen.

(A szurkolók reagálásáról a meccs után itt olvashatnak.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!