Sport

2015.03.17. 18:38

Több újdonság is lesz az idei öbölátúszáson

Az új szervezőnek köszönhetően számos újítás lesz az idei I love Balaton Öbölátúszás – Wesselényi-emlékversenyen.

Heffler Péter

Teljesen megújulva tér vissza idén az öbölátúszás, melynek részleteiről Baranyai Máté szervező beszélt szerda délután a Sperhalt Bisztróban.

– Balatonfüred kulturális és sportfellegvárnak számít az országban, hiszen évről évre számos új programot rendeznek itt, amik mellett a város nagyhírű rendezvényeit is igyekszik megtartani – mondta Baranyai Máté. – Ilyen az öbölátúszás is, aminek rendezése több kézben is megfordult az elmúlt húsz évben. Az utóbbi időben azonban több probléma is volt a szervezéssel, ami leginkább a nevezők számának csökkenésében mutatkozott meg. Az I love Balaton különféle újításokkal szeretné ismét népszerűvé tenni a Wesselényi-emlékversenyt –tette még hozzá Baranyai Máté.

A legjelentősebb változás, hogy a július 19-ei (esőnap augusztus 2.) átúszás Tihanyból indul és Füreden ér véget a Marina Hotelnél. Emellett több hajó, több rendező ügyel majd az úszók épségére, akik közül a helyezettek a korábbi évektől eltérően nagy díjazásban részesülhetnek, míg a nevezési díj nem változik, adtak tájékoztatást a szervezők.

A sajtótájékoztatón Hári Lenke, Balatonfüred alpolgármestere is részt vett és üdvözölte a változásokat. – A város örömmel támogatja a programot, ami remélhetőleg nem csak a versenyzőknek, hanem a kilátogató családoknak is felejthetetlen élmény lesz. Ez egy újabb lehetőség arra, hogy Balatonfüredet még népszerűbbé tegyük a vendégek körében – mondta Hári Lenke alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!