jegyzet

2018.06.14. 06:30

Töltődés

Bódi Csaba

„Világbajnok ajánlat” érkezett a postaládába. A „Kezdőrúgást” a full HD-felbontású televízió jelenti, hogy a nyitómeccstől a döntőig, és még azon túl is olyan élményben legyen része a futballra vágyó halandónak, hogy azt megemlegesse – egészen a következő Vb-ig, vagy Eb-ig.

Ugyanitt notebook, mobiltelefon, hűtőszekrény és mosógép is a reklámújság fontos része, igaz – legyen szó akár felül-, akár elöltöltős modellről –, azt nehezen sikerül a vb-hez kapcsolni, hogy ez utóbbi készülékek hogyan köthetők szorosan a sportághoz. Hacsak nem Minarik, a mosodás a célszemély, aki óta tudjuk, hogy kell egy csapat!

Magyarként ezt másképp éli meg az ember úgy is, hogy két éve az Európa-bajnokságon sikerült belekóstolni abba, amit labdarúgásnak hívnak. A mi focink most nyaral, meghagyva a lehetőséget az elkötelezetteknek ahhoz, hogy figyelő szemüket Oroszországra vessék.

De előtte még, mivel az epilátor-, hajvágó- és gyümölcscentrifuga kombó esetében nincs semmi engedmény, kedvezmény vagy ajánlat, gyorsan el lehet kalandozni a kávéfőzők világába, ahol ugyancsak „Labdába rúghatsz”, te, kedves leendő vásárló. Mert nem elég ám nézni, venni és vinni! Enni és inni is kell, hogy igazán jól érezd magad, ha már a sajátjaidért nem izgulhatsz. Ellenben akár tiéd lehet a „Napi nyerő 11-es!”, amelyben az egyik legnagyobb világsztár repít messzire.

A szénsavak irányából a szeszfok felé tévedve máris ringatózni lehet abban az álomban, hogy a balatoni vitorlázás mint fődíj milyen csodás lenne. Itt a zálog egy hatos multipackban rejtőzik, ennyi befektetés feltétlenül megéri, mert ez a minimum „nekünk, akik az utolsó percig szurkolunk”.

A rivális „sörömködő” konszern is kitart a fináléig, mi több, szurkolói házibulit ígér a döntőre, egyben biztat:

„Szurkoljunk együtt a nyerő válogatottnak!”

Ám drukkolni nem csak a győztesnek szabad, sőt!

A frankó embereknek szóló frankó foci nyeremények mezben, labdában és utazásban testesülnek meg, a meccsek hangulatát, a játék magas színvonalát, vagyis a labdarúgás minden pillanatát pedig azzal a ropogtatni valóval lehet megtenni, amely sörkorcsolyaként segít a bódulat átélésében.

A desszert – szigorúan limitált kiadásban – mi mást is kívánhatna, mint: „Vidám szurkolást!”

Köszönet érte, és köszönet a mosógépért is!

Ígérem, elöl-felültöltök.

Ha már „Mindenünk a nyár, mindenünk a foci.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!