Sportvilág

2011.01.08. 17:26

Rédli öt százaléknyi esélyt lát most

Veszprém - Eltökélten, de messsze nem elbizakodottan várja a 2011es versenyévadot Rédli András. A tapolcai SzL-Bau Balaton Vívóklub válogatott párbajtőrözője hamarosan az olimpiai részvételért száll harcba.

Horváth Gábor

A két ünnep között rajtoló keretedzéseket néhány nap pihenőt követően már január 3án folytatták Tatán a válogatott párbajtőrözők, akik a jövő hét végén Olaszországban lépnek idén először pástra.
 
- Nagy erőkkel kezdtük meg a felkészülést és szükségünk is van a kemény munkára, hiszen egy nehéz esztendő áll előttünk. Az április elseje után rendezendő világkupákon elért pontok számítanak bele az olimpiai kvalifikációba, de a következő hónapok versenyein is fontosak a jó eredmények, mert ezek segítségével a későbbi megmérettetéseken, kiemeléssel jobb rajtpozíciót lehet szerezni - nyilatkozta lapunknak Rédli András, aki Boczkó Gáborral, Imre Gézával és Somfai Péterrel együtt (egyéniben és csapatban) a jövő hét végén az olaszországi Legnanoban tartandó rangos viadalon indul el.

A tapolcaiak 27 esztendős párbajtőrözője remekül sikerült időszakot tudhat maga mögött, hiszen az utolsó három versenyén összesen négy érmet szerzett.
A párizsi világbajnokságon a dobogó harmadik fokára állhatott fel a válogatott tagjaként, megnyert egy hazai válogató-viadalt, a magyar bajnokságon egyéniben harmadik lett, a tapolcai csapattal pedig ugyanitt ezüstérmet szerzett.




- Bízom benne, hogy ez a lendület tartósnak bizonyul. Úgy érzem, minden erőm megvan a jó folytatáshoz, bizakodó vagyok. Nagyon várom a kvalifikációs időszakot, amellett, hogy tisztában vagyok vele, bravúr kell a 2012es ötkarikás játékokra való kijutáshoz. Az üdvösséghez a világranglista legjobb tizenkét versenyzője között kell végezni és egy országból maximum csak két vívó szerepelhet Londonban. Ehhez az évadban legalább három világkupadöntőre van szükség, azaz egy kiemelkedő és rendkívül kiegyensúlyozott éves teljesítményre. Ha sikerülne, óriási álmom válna valóra - mondta, hozzátéve: erre jelenleg reálisan öt százalék esélyt lát.

Már korábban eldőlt, hogy a londoni olimpián párbajtőrben csak egyéni megmérettetést rendeznek, a csapatviadalt kihagyják a programból. Ez a világranglistát vezető mieinket különösen fájón érintette.  A döntést képtelenség megemészteni, de ettől függetlenül az Európa- és a világbajnokságon, valamint a többi idei versenyen is szeretnénk folytatni az együttes 2009ben elkezdett kiváló sorozatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!