Sportvilág

2012.07.18. 06:40

Még 9 nap az olimpiáig: Kifogástalan és szép az olimpiai falu

Körkép – Jövő pénteken, július 27-én megkezdődik a XXX. nyári olimpiai játékok Londonban. Már egymást érik a hírek.

MTI

NAGY ÁGYAK

Molnár Zoltán, a magyar olimpiai küldöttség csapatvezetője, a MOB főtitkára azt jelezte, hogy az olimpiai faluval kapcsolatban semmi kifogás nem merült fel, a környezet, az épületek, a szobák is szépek, elegánsak, a technikai berendezések működnek. Hozzátette: nem igazak azok a hírek, miszerint az ágyak kicsik lennének. „Minden küldöttség anynyi, az átlagmérettől eltérő ágyat rendelhet, amennyit csak szeretne. Nekünk ötven ilyenre van szükségünk.”

SZURKOLÓI KLUB

Metróval könnyen elérhető helyen, a Northern Line mentén, az Archway metrómegállótól 50 méterre található az olimpia ideje alatti magyar találkozóhely Londonban. A klub házigazdája és szervezője a londoni magyarok közössége, melynek törzshelye, a Dusk Till Down Club, egy körforgalom közepén, az N19 3TD Archway Close címen található. A kétemeletes, tipikusan angol épületben magyar fellépők, lemezlovasok, magyar sör és pálinka, magyar ételek várják a vendégeket 200 négyzetméteres fedett kerthelyiségben, két bárban, és egy klubhelyiségben.



LÉTSZÁMVERSENY

A házigazda britek vesznek részt a legnagyobb számban az olimpián. A rendező ország mind a 26 sportágban indít versenyzőket, összesen 542 sportolót. Az Egyesült Államoké 530 fővel a második legnagyobb küldöttség a 204 nemzeté közül. A magyar csapat 158 fős.

TESZTMECCS

A magyar és a házigazda brit férfi kézilabda- válogatott jövő kedden tesztmérkőzést játszik az olimpiai helyszínen, a Copper Boxban. A két csapat múlt csütörtökön Kunszentmártonban már megmérkőzött egyszer, akkor 42-20-ra nyertek a magyarok a nemzetközi színtéren semmilyen eredménnyel nem rendelkező szigetországiak ellen. A Mocsai-csapat legközelebb csütörtökön, Szeged (18.30) az Afrika-bajnok, ugyancsak olimpiai induló Tunéziával találkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!