Sportvilág

2013.02.05. 13:43

Főpróbát tart a válogatott

Ezen a héten a válogatottaké a főszerep a világ labdarúgásában. A magyar nemzeti csapat Törökországban lép pályára, ellenfele Fehéroroszország lesz.

Horváth Gábor

Hétfőn érkezett meg felkészülési mérkőzésének színhelyére, a törökországi Belekbe a magyar férfi felnőtt labdarúgó-válogatott, amely a világbajnoki selejtező-sorozat előtt tart főpróbát. A mieink ellenfele - szerdán 17 órától - Fehéroroszország együttese lesz.

Miután a keretből a magyar csapat két korábbi csapatkapitánya, Gera Zoltán és Juhász Roland is hiányzik, ezért a karszalagot Hajnal Tamás, vagy Dzsudzsák Balázs viselheti. A távollévők között szerepel még a múlt héten a Greuther Fürth-höz szerződött Varga József, aki a német csapat vezetőinek kérésére nem utazott haza a válogatotthoz.

 

 

A magyar labdarúgó-válogatott Törökországban lép pályára, ellenfele a fehérorosz együttes lesz (Fotó: MTI)

 

A bajor klub orvosai egy korábban szerzett egészségügyi problémát találtak a magyar játékosnál, ezért kérték, hogy Egervári Sándor szövetségi kapitány tekintsen el a szerepeltetésétől. Szilágyi György, a válogatott orvosa szerint az útra kelt játékosok egészségesek, s bár Dzsudzsák egy edzésen rúgást kapott a bal bokájára, a doktor szerint ez nem lesz akadálya annak, hogy szerepelhessen.     - Injekciózták a bokámat és gyógyszert is kaptam, s bár a legutóbbi edzőmérkőzésünk elején még nagyon fájt, hetvenöt percet így is tudtam játszani, és az edzőm is nagyon elégedett volt a teljesítményemmel - fogalmazott Dzsudzsák, aki szerdán 50. válogatottságát ünnepelheti.     

- Eredetileg tavaly ősszel készültem az ötvenedikre, de eltiltás miatt sajnos ez akkor elmaradt. Nagyon büszke vagyok, hogy már huszonhat évesen eljutottam idáig, ha pedig úgy alakul a meccs, hogy a csapatkapitány karszalagot is felvehetem, az a cseresznye lenne a tortán - tette hozzá a Dinamo Moszkva középpályása, aki szerint Egervári Sándornak nem lesz könnyű helyzete, hiszen többféle felkészültségi szintű játékosokból kell összegyúrnia a csapatot,  van aki napi két edzéssel, más pedig egy bajnokival a lábában érkezett a kerethez. - A fontos, hogy élvezzük a helyzetet, hogy jó körülmények között készülhetünk - tette hozzá. 
Egervári Sándor szerint annak ellenére, hogy felkészülési mérkőzés lesz a szerdai, a fehéroroszok ellen is a győzelem az elsődleges cél. 

- Szeretnénk támadásban és védekezésben is kijavítani, azokat a hibákat, amelyek a legutóbbi mérkőzéseken előfordultak, és megpróbálunk előrelépni a román és a török mérkőzésig. A csapatot elsősorban mentálisan és taktikailag kell felkészíteni, nem fizikailag - mondta a kapitány, aki szerint előnye is lehet annak, hogy Belekben kevés néző előtt játszhat a válogatott.      - Minden rosszban van valami jó. Jobban szerettük volna, ha sok néző előtt tudunk felkészülési meccset játszani. Így azonban talán jobban fel tudunk készülni egy nézők nélküli meccsre - utalt a szakember azon döntésre, amely szerint a soron következő világbajnoki selejtezőnk zártkapus lesz. 





Döntöttek, mégis bűnhődnünk kell


Úgy tűnik, végleg eldőlt, hogy a március 22-i Magyaroroszág-Románia világbajnoki selejtezőt üres lelátók előtt kell megrendezni. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fellebviteli bizottsága ugyanis - elutasítva a magyar szövetség (MLSZ) korábbi fellebezését - helyben hagyta az eredeti ítéletet, amelyet a FIFA a tavaly augusztusi Izrael elleni barátságos meccsen történtek miatt szabott ki. Az MLSZ közlése szerint a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!