Sportvilág

2014.01.29. 15:18

Egy francia lap szerint felébreszthetik Michael Schumachert!

Egy hónapnyi kóma után magához térhet a hétszeres világbajnok

Hanzséros Tünde

A francia L'Equipe c. lap ma délelőtt hozta nyilvánosságra a hírt, miszerint az orvosok megkezdték a Michael Schumacher kómából való felébresztéséhez szükséges előkészületeket, amelyre a hétszeres világbajnok jól reagált.

Habár a korábbi nyilatkozatokból kiindulva minden hasonló hírt óvatosan kell kezelni, mivel ezeket sem az orvosok, sem a menedzsment nem erősítették meg, azonban úgy tűnik, Schumacher állapota végre stabilizálódott, így egy hónappal tragikus síbalesete után megkezdődhet az ébresztési folyamat. 

Egy francia idegsebész professzor, Jean-Luc Trowel a lap kérdésére elmondta, az ébresztés ilyenkor fokozatosan történik. Előbb a szemek nyílnak ki, majd a kommunikációs készségek állhatnak helyre. A professzor azonban arra is figyelmeztet, hogy a felépülés akár hosszú évekbe is telhet. 

Kiegészítés:

Sabine Kehm, Schumacher menedzsere időközben cáfolta a hírek valóságtartalmát.

"Ismételten hangsúlyozom, hogy minden olyan állítás, amely nem a Michaelt kezelő orvosoktól illetve a menedzsmenttől származik nem több mint szimpla találgatás, és nem fogjuk kommentálni az ilyesfajta spekulációkat. " - nyilatkozta Kehm.

További F1 hírek -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!