Sportvilág

2015.06.18. 18:29

I. Európai Játékok: hetedik lett Böczögő

Baku – Az Azerbajdzsánban zajló I. Európai Játékokon hetedik helyet szerzett Böczögő Dorina tornász. Ez a csütörtöki nap legjobb eredménye.

B. Virág Rita

A tornászok fináléjába 18 ország egy-egy legjobbja kerülhetett be. A békéscsabai olimpikon, Böczögő Dorina a négy szeren 53,465 pontot gyűjtött, ami a hetedik helyezést jelentette számára.

Hiába kezdtek jól a szabadfogású birkózóink, négy versenyzőből három is győzelemmel rajtolt, mert a negyeddöntőben sorra elhullottak.

Veréb István és Gulyás Zsombor került a vigaszágra onnan azonban csak előbbi tudott továbbjutni, így a bronzéremért folytathatta. A harmadik helyért a szombathelyi Veréb grúz Szandro Aminasvilivel találkozott, Az első menetben Veréb kétpontos előnyre tett szert, amelyet a második három percben a grúz megfordított, így a magyar fiú ötödik lett. A többi szabadfogású birkózó helyezetlenül zárta a viadalt.

Sportlövészetben a kisöbű sportpuskások fekvő testhelyzetű csatájában Sidi Péter 615,4 körrel a 11. lett, nem került döntőbe.

Az ökölvívóink közül a +91 kilogrammban Bernáth István lépett szorítóba. A magyar sportolót mindhárom pontozóbíró jobbnak látta bolgár riválisánál, így a legjobb 16 között folytathatja a küzdelmeket.

Férfi műugrásban Ligárt Ábelnek drukkoltunk, az 1 méteres selejtezőben 368,15 ponttal 20. lett, ezzel nem jutott a tizenkettes fináléba.

Pénteken a nap egyik legfontosabb eseménye a ritmikus sportgimnasztikázó, Vass Dóra szereplése lesz.

Hazánk továbbra is harmadik a nemzetek pontversenyében Oroszország és Azerbajdzsán mögött hét arany-, egy ezüst-, és öt bronzéremmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!