Sümeg

2009.08.06. 02:29

Mindent a gombócról

Balatonfűzfő - Minden eddiginél nagyobb sikere volt a már hagyományosnak mondható, harmadik alkalommal megrendezett gombócfesztiválnak szombaton.

Győrffy Árpád

A Vendégváró és Gasztronómiai Egyesület (Vegasz) rendezte a magyaros ízek és vendégszeretet ünnepét a közösségi ház előtti területen. A rendezvényt megnyitó dr. Varjú Lajos, a Vegasz elnöke is a vendég tiszteletére, megbecsülésére, szeretetére hívta fel a hallgatóság figyelmét. Az első órákban az idén is a gombóckóstolás volt a fő program. 

A sátrakban különböző szervezetek, intézmények, illetve vendéglátóhelyek és magánszemélyek porciózták kóstolójegyekért a helyszínen készített vagy otthonról hozott, finomabbnál finomabb gombócokat. 

Ki-ki ízlése szerint válogathatott a hagyományos tésztával készített szilvás, barackos, szalonnás, hagymás, káposztás, diós, mogyorókrémes, túrós, mákkal, fahéjjal ízesített, tejfölben, tejszínben, lekvárban vagy éppen paradicsomos szószban megforgatott ízbombák között. 

Az idén is eljöttek a város szlovákiai testvértelepülésének, Nagycéténynek a lakói, akik a felvidéki magyaros ízek mellett szlovák barátaik segítségével bemutatták a velük együtt élők gasztronómiai kultúráját is. Ugyancsak az északi szomszédból érkeztek a Szlovák Veteránautó- és Motorszövetség tagjai muzeális járműveikkel.

A Vegasz a mintegy ezer gombóc eladásából befolyt pénzt az idei, illetve a jövő évi programjuk megszervezésére fordítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!