Sümeg

2013.08.08. 22:00

Mátyás király Sümegen

Életre kel a középkor hazánk egyik legszebb várában és annak tövében ezen a hétvégén. Augusztus 10-11-én korabeli körülmények között bárki lehet többek között várvédő egy nagy csatában, amennyiben van bátorsága kipróbálni.

Kovács Erika

A nép között sétálgat majd Mátyás királyként Sasvári Sándor színész-énekes, akinek főszereplésével különleges történelmi lovasjátékkal keltik életre a középkor eseményeit, hangulatát.

- Elődeink példája, irodalmi, történelmi hagyatéka, harcművészete és gasztronómiája számos tanulságot és élményt kínál korunk embere számára számára is - fogalmaz ifjabb Papp Imre várkapitány, aki családjával, kollégáival együtt minden évben életre kelti a történelmet a végvári napokon, immár 19. alkalommal, a legnagyobb ilyen típusú hazai fesztiválon.

Sasvári Sándor színész-énekes beöltözik Mátyás királynak

 

Hogy milyen a középkor? Kicsit misztikus, rejtélyes a mai ember számára, ugyanakkor rendkívül színes - derül ki a gazdag programkínálatból. A végvári forgatagban, korhű viseletben a vár lakói között lesznek lovagok, bajvívók, zászlóforgatók, andalúz lovasok, hastáncosok, gyalogos és lovas harcosok, fogathajtók.

Az érdeklődők szeme láttára készítik el portékáikat a korabeli kézművesek, köztük a nemezelők, papírmerítők, kovácsok, mézeskalácssütők, fémkiöntők. Középkori ételeket és italokat is kóstolhatnak.

Magyarország első történelmi élményparkjában megnézhetik milyen volt a korabeli szablya, hintó, őshonos állatokat is simogathatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!