Sümeg

2013.10.09. 12:24

Élménytáncosok

Sümeg - A tánc megtanít a párunkkal együtt dolgozni, közösséget kovácsol, sikert nyújt.

Tisler Anna

Az ajkai Ramasz László örökös aranysarkantyús néptáncos és magasosztályos versenytáncos a néptáncban és a modern táncban is kiemelkedő. Oktat, versenyre készít fel, miközben ő maga is táncol, versenyeken vesz részt és ér el kiváló eredményeket.

– A lányok mindig többen vannak, mint a fiúk, ezért a darabok kiválasztása sokszor komoly kihívás. Ez minden korosztályra jellemző a kisiskolástól a nyugdíjasig. A tánc minden életkorban hozzá tartozik az emberi élethez, de aki komoly eredményeket akar elérni, annak fiatalon kell elkezdenie. A kisgyermeket a színpad, a jelmezek vonzza, vagy az, hogy a barátnő, az osztálytárs is táncol és mesél az élményeiről – tudtuk meg az oktatótól. Ramasz László ötéves kora óta néptáncol, a modern táncot 2006-ban kezdte. Jelenlegi párja Kánai Anett, akivel négy éve alkotnak egy párt a színpadon.

- Nagyon nehéz olyan embert találni, akivel mindenben megértjük egymást és egyformán gondolkodunk. A színpadon és a versenyen a legkisebb hiba is tönkretehet mindent. Fontos, hogy ne csak a színpadon, hanem az életben is jól megértsük egymást, azt viszont nem tartom szerencsésnek, ha az élettársak, vagy házastársak együtt táncolnak. Anett Győrben él, én ott folytatom az egyetemi tanulmányaimat.

Rendszeresen próbálunk, utána beszélgetünk egy kicsit, és mindenki éli a saját életét – mondja László, akinek egyik legnagyobb élménye, hogy őt kérték fel arra, készítse fel a Miss World Hungary címet elnyert Cserháti Tamarát a pekingi versenyre. A Veszprém megyei táncosra a lány ügynöke talált rá. Kellemes volt a közös munka, a szép és okos Tamara elfogadta Lászlót oktatójának. Odafigyelt, gyorsan haladtak.

– Táncosnak lenni nem annyi, hogy előadunk a színpadon néhány műsorszámot. Ez egy életforma – fogalmazta meg Ramasz László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!