Sümeg

2014.03.20. 16:11

Fél éves próbaüzem a szennyvízberuházásnál

Sümeg - Utolsó fázisához érkezett a szennyvízhálózat 1,7 milliárdos fejlesztési programja a sümegi kistérségben. Megkezdődött a fél éves próbaüzem a tízezer embert érintő beruházásnál.

Szijártó János

Több más mellett ez is elhangzott a projekt pillanatnyi helyzetét bemutató tájékoztatón a sümegi városházán csütörtökön délután. Az elmúlt egy évben korszerű csatornahálózat épült Dabronc, Gógánfa, Hetyefő, Ukk, Zalaerdőd és Zalagyömörő településeken miközben a sümegi szennyvízkezelő telep is jelentős fejlesztésen esik át. A próbaüzem elindulása után hat hónapig kell zavartalanul üzemelnie a rendszernek, miközben megvizsgálják a teljes hálózat kapacitását, tesztelik az esetleges szivárgást, az átemelő szivattyúkat illetve a kibővített sümegi szennyvíztelep működését is.

Domonkos László projektmenedzser köszöntője után Lasztovicza Jenő országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke szólt a beruházás hosszú távú hatásairól. Úgy vélte, az összefogás meghozta eredményét, hiszen valósult meg ez a régóta várt fejlesztés.

Hegyi Zoltán (balról), Domonkos László, Lasztovicza Jenő és Rátosi Ferenc a szennyvíz-beruházással kapcsolatos sümegi tájékoztatón (Fotó: Szijártó János)


- A csatornázottság ma már alapvető elvárás mindenhol, komfortosabb és magasabb életminőséget jelent a családoknak, illetve hosszú távon is fenntartható szennyvízkezelést az egész régiónak - hangsúlyozta. Rátosi Ferenc sümegi polgármester, a társulás elnöke úgy fogalmazott, hogy kiváló munkát végzett a projektvezetés a kivitelező vállalatokkal együtt.

- Amennyiben a tesztek továbbra is minden tekintetben megfelelnek a környezetvédelmi, illetve műszaki előírásoknak néhány hónapon belül teljesen lezárulhat a fejlesztés - tette hozzá. A kivitelezést végző konzorcium nevében Hegyi Zoltán adott tájékoztatást az eddig elvégzett munkálatokról és a hátra lévő feladatokról, az utak mielőbbi helyreállításáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!