Sümeg

2014.06.01. 08:00

Sümegi az év polgárőr egyesülete

Sümeg - Az Év polgárőr egyesülete elismerésben részesült a város polgárőrsége a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége éves közgyűlésén.

Tisler Anna

A május végén Veszprémben tartott éves közgyűlésen az elnökség és a megjelent egyesületek a 2013. évet értékelték. Kovács Imre elnök elmondta, a megyében 122 egyesület működik, amely országosan is kimagasló. A sümegi csoport méltatásakor elhangzott, azért ők kapták a kitüntető címet, mert nem csupán megyei, de országos szinten is kimagasló a rendőrrel közösen és az önállóan a közterületen töltött órák száma. A Molnár Zoltán elnök vezetésével működő egyesület tavaly elindította az idősek áldozattá válását megelőző mozgalmat, amelynek keretében otthonukban keresik fel a hetven éven felülieket, ellátják őket bűnmegelőzési tanácsokkal, és elmondják, baj esetén kihez fordulhatnak.

Trombitás Ottó az érdemkereszttel (Fotó: Tisler Anna)


Következő tanévtől elindítják az Egy iskola-egy polgárőr mozgalmat, amellyel a gyerekeknek adnak hasznos közlekedési és közbiztonsági tanácsokat. Évekkel ezelőtt öt fővel indították a lovas polgárőr szolgálatot, ma már tizenketten vállalják, hogy lovas szolgálatban rendszeresen ellenőrzik a mezőgazdasági művelés alatt álló területeket és az erdőt. A sümegi önkormányzat támogatásával tavaly két motorkerékpárt vásároltak, felszerelték életmentő eszközökkel, többek között defibrillátorral. Tíz polgárőr a mentőszolgálat munkatársai által tartott elsősegélynyújtó képzésen vett részt, a motort ugyanis csak egészségügyi ismeretekkel rendelkező polgárőr vezetheti. A közgyűlésen elhangzott, hogy a sümegi polgárőrség példaértékű kapcsolatot ápol a rendőrséggel, a települési önkormányzattal. A közgyűlésen Trombitás Ottó alelnök a Polgárőr érdemkereszt bronz fokozatát kapta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!