Sümeg

2015.05.17. 06:32

A helyi termék éve

Sümeg - A helyi termékek fogyasztásának, elérhetőségének és a termékek iráni bizalom kiépítésének fontosságát hangsúlyozta Végh László polgármester a Helyi termék éve fórumsorozat következő állomásának megnyitóján.

Tóth B. Zsuzsa

A helyi termelők népszerűsítéséért és portékájuk ismertetéséért indította útjára a Földművelésügyi Minisztérium a Helyi termék éve 2015 programot. A fórumsorozat második állomása Sümegen volt. A megjelenteket köszöntve Végh László, Sümeg város polgármestere kiemelte a helyi termékek fogyasztásának, elérhetőségének és a termékek iráni bizalom kiépítésének fontosságát. A rendezvényen szép számmal jeletek meg őstermelők, kistermelők, vállalkozók és a helyi értékek iránt érdeklődők, akik előadásokat hallgathattak a termeléshez, termék előállításhoz és értékesítéshez kapcsolódó témákban.

Kalla Roland (jobbról) sajtjait mutatja sümegprágai portáján az éltető Balaton-felvidék egyesület tagjainak és vendégeinek
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Kerekasztal beszélgetések során pedig  jó gyakorlatokkal ismerkedhettek meg. A rendezvényt kiállításokkal színesítették a szervezők.

Az érdeklődők megismerkedhettek a kékkúti Levendula Porta levendulás szörpjeivel és lekvárjaival, a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje díjnyertes péksüteményeivel, Bakonynektár mézeivel, küngősi lekvárokkal és az Éltető Balaton-felvidék - Vidék Minősége Védjeggyel rendelkező termékeivel.

A helyi védjegyes finomságokat megkóstolhatták a halimbai Herbaporta jóvoltából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!