Sümeg

2015.12.06. 15:45

Bevezetik a telekadót

Sümeg - Az önkormányzat képviselő-testülete legutóbbi ülésén módosította a helyi adókról szóló önkormányzati rendeletet.

Tóth B. Zsuzsa

A legfontosabb változás, az adórendelet lényeges változtatásai a következők:

A magánszemélyek kommunális adója eddig 17 ezer forint volt évente, mostantól kevesebb, alig 15 ezer forint lesz lakásonként. A garázsok után fizetendő kommunális adó mértéke nem változott, továbbra is kétezer forint. A külterületen lévő zártkerti gazdasági épületek esetén, ahol a hasznos alapterület 60 négyzetméternél kisebb, a magánszemélyek kommunális adójának mértéke 2500 forint, 100 négyzetméterig ennek négyszerese, afölött közel 15 ezer forint. A jövő évtől új adónemet vezetnek be, a telekadót.

A sümegieknek a jövő év elejétől telekadót is kell fizetniük
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az épülettel be nem épített belterületi telek után 50 forintot kell fizetni négyzetméterenként évente, ugyanez külterületen ennek ötöde. A gazdasági övezetben természe- tesen jóval magasabb az összeg, és a beépített nagyobb telkek esetében szintén fizetni kell.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!