Sümeg

2016.12.12. 18:07

Telt házas pogácsaparti

Sümeg - A sümegi Kisfaludy Sándor Gimnázium hagyományos kreatív olvasódélutánján idén annyian vettek részt, hogy az eredetileg tervezett helyett egy nagyobb teremben kellett megtartani.

Civil Tudósítónktól

Kovács Attiláné, Piroska néni, az iskola ötletekből kifogyhatatlan könyvtárosa honosította meg ezt a szép ötletet, nevezetesen, hogy egy pogácsamajszolós, teaszürcsölgetős irodalmi szeánszra hívja a betűk szerelmeseit, akiknek különféle kreatív feladatokat talál ki. Idén a „Sziget” téma köré csoportosultak a feladatok, melyek között volt logó-készítés, himnuszírás, szókirakó, színfaragó, rajzverseny és még jó pár, fantáziát megmozgató, olvasottságot ellenőrző feladat.

A diáksereg nagy lelkesedéssel dolgozott, sőt, felnőttek, tanárok is bekapcsolódtak a nagy munkába. Szinte izzott a levegő, kipirosodott arcok, feladatlapokon és rajzlapokon fürgén táncoló kezek tanúskodtak arról, hogy Piroska néni ismét telibe talált: megszólított több mint hatvan embert, irodalmi kérdésekkel foglalkoztatta őket, miközben gondoskodott testi táplálásukról is: az öt kiló pogácsa és többliternyi tea pillanatok alatt elfogyott. Az idei Teaház és pogácsaparti rendezvény is jól sikerült, mindenki nagyon kellemesen érezte magát, élményekkel és egy jól szervezett, hasznos, érdekes programmal gazdagodva tért haza.

 

Vargáné Czobor Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!