Sümeg

2014.10.12. 11:38

A szavazással a saját jövőjéért tesz valamit az ember

Ajkai, taposókúti és somlóvásárhelyi szavazókat kérdeztünk az önkormányzati választások kapcsán.

Penk Tímea

Már reggel leadta szavazatát Ajkán a Süle család. Süle Tibor és felesége, Süléné Sebesi Erzsébet mindig elmegy szavazni, hiszen úgy érzik, hogy a saját jövőjüket nagyban befolyásolja a város vezetése és az országos politika. A fiuk, Tibor most szavazott először. A fiatalember számára érdekes volt a szavazás cselekménye. Otthon beszélgettek róla.

Az ajkai Süle család gyermeke első szavazó volt: Süléné Sebesi Erzsébet, Süle Tibor és ifjabb Süle Tibor (
Fotó: Penk Tímea)

Egy 82 éves ajkai úr fontosnak tartja a szavazást, mert nem mindegy, hogy ki irányítja a várost és az országot. Mióta jogot kapott arra, hogy szavazhasson, mindig elmegy és leadja a voksát.

Egy nevét és arcát nem vállaló középkorú férfi rendkívül fontosnak tartja a voks leadásának a felelősségét. Azt állítja, hogy nem szavazunk, hanem választunk, és ebben nagy különbséget lát. Ünnep az ilyen esemény, és ehhez méltóan kell viselkedni: elmenni és választani.

Szabó Béla szerint valakinek vállalni kell a felelősséget

Kovács László a Somlón dolgozott vasárnap. Kérdésünkre elmondta, hogy Dobán csak egy polgármesterjelölt van, tehát nagy tétje nincs a választásnak. Ennek ellenére valószínűleg elmegy szavazni, bár a kerti munkálatokat fontosabbnak tartja.

A Somló lábánál fekvő Taposókútnál találkozott munkatársunk egy ajkai fiatalemberrel, aki biciklivel ment vízért. Még nem szavazott, és nem tudja, hogy elmegy-e. Szokott választani, fontosnak is tartja. Szintén vízért ment egy somlóvásárhelyi fiatalasszony, aki mindenképpen elmegy szavazni. Abban reménykedik, hogy a fiatalabb, ambiciózusabb jelölt nyer, aki majd szebben tartja a falut.

A Somló-hegyen élő Ványik Richárd Somlóvásárhelyen szavaz, éppen oda indult, amikor megkérdeztük, hogy miért tartja fontosnak a szavazást. A fiatalember úgy érzi, hogy ilyenkor maga tehet valamit a jövőjéért. És ezzel a lehetősséggel mindig élni kíván.

Ványik Richárd Somlóvásárhelyen szavaz

Egy idősebb úr, Szabó Béla szintén Somlóvásárhelyen adja le szavazatát. Korábban is mindig részt vett a választásban. Szerinte ez azért lényeges, mert valakinek felelősséget kell vállalni a település életéért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!