Szentimrefalva

2015.12.22. 13:46

Élnek a falusi hagyományok

Szentimrefalva – A falusi hagyományok ápolását fontosan tartja a község önkormányzata, ezért közösségi disznótort szervezett december közepén.

Tisler Anna

Zalavölgyi László polgármestertől megtudtuk, hogy a 153 kilós állatot egy káptalanfai gazdától vásárolták és élve szállították a művelődési ház udvarára. A kellemes, tavaszias napon reggel már sokan gyülekeztek a helyszínen. Az állatot Bakos Zoltán szúrta le, majd a helyi férfiak pörzsölték és bontották a disznót. Az asszonyok a főzést, a hurka és kolbász töltését vállalták.

A disznóölés igazi közösségi program volt
Fotó: Tisler Anna

Az idősebbek még vágtak disznót otthon is, így tudták, melyik részből mit készíthetnek. A munka reggeltől sötétedésig tartott. Másnap közös disznótoron vehettek részt a község lakói. A szervezők toros káposztát, húsokat, hurkát és kolbászt kínáltak. A helybeli Zámbóné Farkas Nóra karácsonyi dalokat énekelt. A polgármestertől megtudtuk, hogy az összetartó közösség az óévet is közösen búcsúztatja, akkor szintén a levágott állat húsából kínálják a szórakozókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!