Szentimrefalva

2016.11.20. 15:58

Jótékonysági bál a polgárőrségért

Szentimrefalva - Lakossági kérésre nemrég megalakították a polgárőrséget, amelynek eddig 28 tagja van, tudtuk meg Zalavölgyi László polgármestertől.

Tisler Anna

Az ülésen Horváth-Vaskó Józsefet választották elnökké. Jelenleg folyik a cégbírósági bejegyzés. A tagok remélik, hogy a hivatalos dolgok elintézését követően még az év végén megkezdhetik a szolgálatot.

Gyalogosan járják végig a települést, gépkocsit nem vásárolnak, ugyanis az utca mindössze két kilométer hosszú. A településen jó a közbiztonság, de fontosnak tartották, hogy létrehozzanak egy egyesületet. A 217 lakosból sokan akarnak a közösséghez tartozni. A polgárőröket a helyiek is támogathatják, ugyanis a szolgálat ellátásához szükséges felszerelésének beszerzésére jótékonysági bált tartanak szilveszterkor.

Zalavölgyi László polgármester a hivatal előtt
Fotó Tisler Anna

Karácsony előtt, advent utolsó hétvégéjén, decemberben 17-én és 18-án tartják a hagyományos falu disznóvágást és a vacsorát.

A rendezvényen ismeri el a képviselő testület az önkormányzati dolgozók egész éves munkáját. A gyerekekhez december negyedikén érkezik a Mikulás, 14 éves korig mindenki csomagot kap. A gyerekek karácsonyra ajándékcsomagot kapnak. A nyugdiíasok az idősek napján kapták meg az ajándékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!