A szerkesztő ajánlja

2013.11.12. 18:14

Kommentár - Felkészültek már a télre

Az utóbbi évtizedekben sokszor vettem részt olyan gépszemlén, melyen a közútkezelő felvonultatta a hóekéit, hóágyúit, melyekről kiderült, hogy mind működőképes, felújítva várják a telet.

Varga Ibolya

Elmondták azt is, hogy hány tonna kőzúzalékot, sót, homokot tárolnak az érdesítésre. Időről-időre szóba hozták, hogy a környezetvédők ellenzik a só használatát, de ez vált be mindeddig a legjobban, sőt még azt is kifejtették, hogy az ónos esőt követő csúszkálást egyedül sóval kevert érdesítő anyaggal tudják megelőzni. Aztán leesett az első komoly hó, és a sajtó rögvest Tél tábornok támad címmel számolt be arról, hogy hősiesen dolgoznak az emberek, de a természet erejével szemben nincs mit tenni.

Idén még márciusban is próbára tette a tél búcsúfellépése a közútkezelőket. A rendőrők és a katonák támogatása mellett az osztrák hóeltakarítókéra is szükség volt. Az olvasóink a nehéz pillanatokban mindig számon kérik, hogy mit is írtunk a felkészülésről? Az iskolában és a életben is mindig csak a vizsgán derül ki, hogy elég-e a tudásunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!