Szigliget

2014.12.26. 15:00

Előcsobbanás a Balatonban

Szigliget - Idén is karácsonyfát ültettek a Balatonba a helyi fiatalok. A fát az újévi csobbanásnál veszik ki a vízből.

Tóth B. Zsuzsa

A karácsonyi ünnepkör keretében megrendezték a mindenki karácsonyát és az előcsobbanást is Szigligeten. Karácsonyi műsorral kedveskedtek az iskolások a falu lakóinak, eddig nem hallott énekeket, ötletes elemeket láthatott a közönség a programban. Ezt követően a Básti Lajos Közösségi Háznál a mindenki karácsonyán zsíros kenyérrel, bejglivel, forralt borral és meleg teával üdvözölték az ünneplőket. Az óvoda szülői munkaközössége saját készítésű karácsonyi apróságokat árult, a bevételből a gyermekek kirándulását finanszírozzák majd. Mézeskalács, rénszarvas, forraltborfűszer-keverék és más apróságok sorakoztak az asztalokon.

Balassa Balázs, Dulin Zsolt és Balassa Dániel a Balaton fájával
Fotó: Önkrmányzat

A szenteste előtti délelőttön pedig az újévi csobbanás előhangjaként idén is elhelyeztek egy karácsonyfát a tóban a fitalok nagy érdeklődés mellett. A szervezők megvendégelték a kilátogatókat, a meleg teát Németh Zoltán, a forralt bort Czilli Károly és Töreki Zoltán főzte. Varga Sándor állatsimogatóval, nyuszikkal és bárányokkal érkezett sokak, főleg a gyermekek örömére. Az Előcsobbanásra száznál is többen érkeztek, sokan családostul voltak kíváncsiak a különleges ünnepi eseményre. A szervezők sokakat megajándékoztak, meglepetéseket tartalmazó csomagokat sorsoltak ki. A nap fénypontja mégis a karácsonyfa-állítás volt. A fenyőt Balassa Balázs, Dulin Zsolt és Balassa Dániel vitte a vízbe, ott felállították, hogy majd január elsején, az első csobbanók hozzák ki onnan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!