Tapolca

2007.01.19. 03:29

Változó község

Békás (németh) - Ha nagyon mélyre ásnánk, akkor kiderülne róla, évekkel előbbre is motorja volt a településnek. A választás óta pedig hivatalosan is első embere Békásnak a negyvenéves Horváth János.

Németh Sándor

- Kis község a miénk, a lélekszáma alig éri el a kétszázat. Így aztán szinte önkéntelenül is adódik a legnagyobb feladat, a lélekszám növelése. Ennek érdekében telkeket szeretnénk kialakítani, mégpedig úgy, hogy felvásárolnánk romos épületeket. Persze csak akkor, ha találunk megfelelő pályázati lehetőséget - magyarázza Horváth János. A polgármester egyébként nem titkolja, hogy rendszeresen nézi a pályázati lehetőségeket, de mást is. - A korábbi hivata-li helyiségből kiköltöztünk, azt odaadtuk a fiataloknak. Nekünk meg itt van ez az új épület - mutat körbe az irodáján, amely egyúttal tárgyaló is. Telefon, internet, fax, nyomtató. Új felszerelések, árát már megspórolták. A polgármester szerint szigorú ellenőrzési rendszert állítottak fel. Voltak, akik nem örültek ennek, de az eredménye már látszik. Új játszótér, utcabútorok, virágosítás és még sok egyéb teendő is szóba került a fogadónapjára tervezett beszélgetésünkkor. Amit egyébként minduntalan kopogtató polgárok szakítottak félbe. A község nagy beruházásának végén a csatornarákötés körüli teendőkről érdeklődtek. - Szeretném, ha a békásiak rájönnének, ahhoz, hogy élhetőbb, szebb legyen a falunk, nekik is sokat kell tenni. A fejekben kell a változás. Már vannak jelek, és bízom a jövőben.A fejlődéshez nem elégcsak a pénz, a fejekben ismeg kell változni

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!