Tapolca

2012.03.26. 08:30

Versengő tanulók

Tapolca - Három ország négy szakiskolájának összesen nyolc csapata vett részt a Széchenyi István Szakképző Iskola által megrendezett gasztronómiai versenyen.

Szijártó János

A németországi Halle és Stadthagen, a lengyel Wroclaw és Tapolca diákjai mérték össze tudásukat a gasztronómia, a vendéglátás területén. A mostani a tizenhetedik  verseny volt, a forgószínpadszerűen változó rendezés ezúttal Tapolcára került. Négy iskola csapatai igyekeztek tudásuk legjavát bemutatni. A diákok a konyhában és az étteremként berendezett tornateremben is versengtek, előbbiek a főzés, utóbbiak a teríték elkészítése és felszolgálás terén. A pincérek  feladata volt a díszasztal megterítése, a koktélok készítése, illetve  a szakácsok által készített menüsor előírásszerű  felszolgálása.


 
A szakácsok versenye   előétel vagy leves,  illetve a főétel  és a  desszert készítéséből állt.   Az ételeket nyolc személy részére kellett elkészíteni, amelyek aztán a díszasztalokra kerültek végül. A munkához az előre megadott anyagokat használhatták fel a tanulók.
 
A szakértő zsűri mindenre kiterjedő értékelése alapján végül az egyik stadthageni páros nyerte a versenyt (Ingo Sassenberg és Jennifer Höltkemeier), a második és harmadik helyen viszont a házigazda tapolcaiak végeztek. Antal Mátyás és Stark Richárd, valamint Riba Ramóna és Ignácz Dominika érdemelték ki a másodiknak és harmadiknak járó elismerést. A stadthageni győztes páros vehette át a legjobb szakácsnak és a legjobb pincérnek járó díjat is, illetve az ottani iskola birtokolhatja egy évig a vándorserleget. A tapolcaiak közül   Ignácz Dominik pincérként a  második, Antal Mátyás szakácsként a harmadik helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!