Tapolca

2013.05.15. 10:13

Haladnak a korral a tapolcai iskolában

Az elmúlt évek során a gazdasági környezet igényeinek megfelelően új szakképzéseket indított, illetve indít a Széchenyi István Szakképző Iskola.

Szijártó János

Mindezt Szollár Gyula igazgató mondta el munkatársunknak, utalva az országos tanulmányi versenyen elért kimagasló eredmények hátterére.

- A hagyományos épületgépészeti szakmák mellett szerkezetlakatos- , és hegesztőképzéssel indulunk. Mindegyik esetben megfelelő eszközhátérrel rendelkezünk, de nagy örömünkre komoly fejlesztéseket tudtunk végrehajtani. Pályázati segítséggel korszerű hegesztő berendezéseket, elszívókat tudtunk vásárolni, illetve egy szimulátort is, amellyel a gyerekek könnyen tanulhatnak.

 

Kovács Dávid, Kudomrák Hajnalka és Cilli Kristóf a Széchenyi szakképző tankonyhájában az új indukciólapos tűzhelyeknél (Fotó: Szijártó János)


A modern eszköz kipróbálásakor már látszott, hogy az alapvető mozdulatok elsajátítása terén komoly előrelépést érhetünk el - hangsúlyozta az igazgató. Majd hozzátette, hogy a másik fő szakterületükön, a szakácsképzésnél is jelentős fejlesztés történt. Korszerű, indukciólapos tűzhelyekkel szerelték fel a tankonyhát, így a gyerekek a gáztűzhely mellett ezt is megismerhetik. Azt már Gyurecska László szakoktató mondta el, hogy öröm a legújabb technológiákkal dolgozni, illetve ennek segítségével oktatni.

Az elektromos tűzhelyekkel együtt új tankonyhát is kialakítottak, így a modern elektromos technológia párhuzamosan működik a hagyományos gázüzeművel együtt. Az iskolából kikerülő szakácsokat nem érheti meglepetés, bárhol is állnak majd munkába.

 


Csizmadia László szakoktató a magyar szoftverrel működő három dimenziós hegesztő-szimulátor kapcsán annyit jegyzett meg, hogy a gyerekek számára minden fontos művelet megtanulását biztosítja, valós anyagfelhasználás nélkül. A tanulók ezután már úgy próbálhatják ki a tényleges hegesztést, az intézmény jól felszerelt műhelyében, hogy ismerik az alapelveket és mozdulatokat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!