Tapolca

2014.01.27. 07:37

Fejlesztés 115 millióból

Tapolca – Várhatóan a nyárra megújul a hajléktalanok átmeneti szállása a városban, egy 115 milliós uniós pályázatnak köszönhetően.

Szijártó János

A tapolcai hajléktalanok átmeneti szállójának épülete több mint hatvan évvel ezelőtt épült. Az épület szerkezete, a villany-, a víz- és a gázhálózata, valamint a fűtésrendszer mára teljesen elavult. Az intézmény jelenleg csak ideiglenes működési engedéllyel rendelkezik, mivel az előírt feltételeknek az épület mostani állapotában, formájában nem tud eleget tenni. A város önkormányzata a lakók életminőségének javítását, az intézmény rossz infrastrukturális adottságainak és hiányos felszereltségének leküzdését, illetve az életviszonyok humanizálását és modernizálását tűzte ki céljául.

A megvalósuló akadálymentesítés az esélyegyenlőség biztosítását szolgálja. További cél az intézményben tapasztalható zsúfoltság csökkentése a lakható tér tágításával, az intézményen belüli férőhelyek áthelyezésével. Az épületbővítéssel a jelenleg engedélyezett harminc férőhelyet harminchatra bővítik és növelik az épület energiahatékonyságát. A beruházásnál az önkéntes munkavégzéssel kapcsolatos innovatív intézményi együttműködési formák bevezetése is előtérbe kerül. A társadalmi befogadás javítása okán a projekt átfogó célja a munkaerő-piaci és társadalmi integrációt segítő szolgáltatások fejlesztése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!