Tapolca

2014.08.29. 15:00

Stabil alapon a jövő

Tapolca - A képviselő-testület által elfogadott ciklusprogramban meghatározott tervek nagyobb részt megvalósultak, vagy elkezdődtek. Összességében sikeres négy évet tudhatunk magunk mögött.

Szijártó János

Mindezt Császár László tapolcai polgármester mondta az elmúlt önkormányzati ciklus értékelése során.

- Sok feladatot rótt ránk a közigazgatás, valamint az oktatás átszervezése, de ez a városban és a térségben nyugodt légkörben zajlott le, a lakosság, illetve a szülők, gyerekek mindebből nem sokat érzékeltek. Az önkormányzat és az állam közötti átadás, átvétel zökkenőmentesen történt meg, sem az oktatásban, sem a közigazgatásban nem merült fel probléma - fogalmazott a polgármester.

Császár László polgármester: Fejlődési pályára állt a város

Másik fontos kérdésként az önkormányzatok adósságkonszolidációját említette Császár László. Tapolca is jelentős adósságállománnyal rendelkezett, ami főként fejlesztési hitelekből, önrészekből tevődött össze. Az állam ezt 2014. január elsejével teljes egészében konszolidálta, ami valamennyi önkormányzat, így a tapolcai számára is komoly lehetőségeket nyitott meg, azzal együtt, hogy innentől szigorúbb gazdálkodást kell folytatni. - Nagy öröm, hogy a város adóbevételei emelkedő pályára álltak, nőtt az iparűzési adó, az idegenforgalmi bevétel, a gazdaság élénkülése mindenképpen érezhető. A munkahelyek száma nőtt, a munkanélküléség tekintetében nem állunk rossz pozícióban megyei szinten. A jövőben kiemelt szerepet kap a volt honvédségi ingatlan ipari, gazdasági célú hasznosítása. Sok betelepülőnk van már, több érvényes szerződésről számolhatunk be. Ez fontos kitörési pont, amelynek legnagyobb volumenű fejlesztése az 1,7 milliárdos habüveggyár felépítése lesz.

Sokan régóta várják, hogy ismét legyen a városnak strandfürdője. A polgármester ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy a szabadtéri strand tervei elkészültek, és összeálltak a szükséges hatósági engedélyek is. Most a közbeszerzési eljárás kiírása folyik éppen a mintegy 350 millió forint projektnél. - A munkálatok az idén elkezdődnek, és a jövő tavasszal már a próbaüzem is megindulhat, a nyáron már strandolhatnak helyben a tapolcaiak. Császár László hozzáfűzte, hogy nagy hangsúlyt helyeznek a civil kapcsolatok ápolására, úgy a kultúra, mint a sport területén, ami jól mérhető az egyre népszerűbb városi rendezvényeken is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!