Tapolca

2014.09.09. 15:45

Gondoskodnak az otthontalanokról

Tapolca - Átadták a több mint 115 millió forintból felújított hajléktalanszállást kedden a városban.

Tóth B. Zsuzsa

Császár László polgármester az avatási ünnepségen elmondta, az átmeneti szálláshely korszerűsítése már nagyon időszerű volt, hiszen a több mint hatvanesztendős épület állaga meglehetősen leromlott.

- Az volt a fő cél, hogy a mai kor követelményeinek megfelelően újuljon meg a szálláshely, kívül és belül. Mindez teljes támogatás mellett valósult meg - mondta.

Magvas Zoltán, Császár László és dr. Varga István avatta fel a megújult hajléktalanszállót. Segítséget nyújt a rászorulóknak (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)


Elkészült az akadálymentesítés és az üzemeltetés is kevesebbe kerül ezután az önkormányzatnak. A fennmaradó összeget más célra fordíthatjuk – mondta Császár László. Hozzátette, hogy helyi vállalkozók végezték a beruházást, és az sem elhanyagolható, hogy a dolgozók állása megmaradt. Emellett a helyek száma harmincról harminchatra bővült. Szaller Péter, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Befogadás Háza intézményvezetője beszédében hangsúlyozta, hogy az egyesület célja a rászorulók segítése, ellátása.

– Jó tudni, hogy Veszprémtől távolabb is próbálnak jó színvonalon teljesíteni, intézményeket működtetni. Az átmeneti szálló főként télen nyújt nagy segítséget, de a munkatársak a közterületeken is felkeresik a támaszra szorulókat, hiszen nagyon fontos a legelesettebbekről való gondoskodás – mondta az intézményvezető.

A kivitelező cég nevében Szencz Lajos ügyvezető jelentette be a polgármesternek, hogy elkészült a munka, majd Császár László, dr. Varga István intézményvezető és Magvas Zoltán, a szálló vezetője együtt vágta át a nemzetiszínű szalagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!