Tapolca

2014.09.01. 08:42

Tapolcán is becsengettek

Tapolca - Becsengettek a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskolában is, ahol az idén a két tagintézményben és a székhelyintézményben összesen 1150 gyerek kezdi meg a tanévet.

Szijártó János

Közülük több mint százharmincan első osztályosok, harmincketten a Batsányiban, mintegy ötvenen a Kazinczyban és hasonló létszámban a Bárdosban ültek be első ízben az iskolapadba. A hétfői évnyitón Bajner Imre igazgató köszöntötte az iskolásokat a Batsányi tagintézményben és a Bárdos székhelyintézményben, míg Bodor Tamás tagintézményvezető a Kazinczyban.

Az 1. z. osztályosok átvették a tankönyvcsomagokat a Bárdos Lajos Székhelyintézményben. A képen Gál Attila igazgató-helyettestől adja át Beke Flóra számára a könyveket (Fotó: Szijártó János)

A Bárdos székhelyintézményt illetően Császár László polgármester arról tájékoztatta a Naplót, hogy az önkormányzat energetikai fejlesztést tervez, amelyre most nyújtott be pályázatot. A tervek szerint a központi épületen létesítendő napelemes rendszer az iskola energiaszükségletének részbeni, vagy akár teljes egészében történő kielégítését is lehetővé tenné. Az uniós forrásból megvalósuló beruházás több, mint negyven millió forintba kerül pozitív elbírálás esetén.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!