Tapolca

2015.12.02. 20:01

Új valóság a képeken

Tapolca - A Tapolcai Képzőművész Kör tagjai úgy másolják le a valóságot, hogy abból egy új valóság lesz. Ezt csak egy művész tudja.

Tóth B. Zsuzsa

Így beszélt a kör tagjairól a vezető, Tihanyiné Bálint Zsuzsa a hatodik helyi tárlat megnyitóján a Tamási Áron Művelődési Központban. Mint mondta, hat éve, amióta együtt alkotnak, végigjárták a festészet, grafika legfontosabb témaköreit. Tájképeket, csendéleteket, portrékat készítettek, amelyeket év végi tárlataikon, valamint egyéb kiállításaikon bemutattak.

A Tapolcai Képzőművész Kör hatodszorra mutatta be alkotásait a városban. A kör vezetője, Tihanyiné Bálint Zsuzsa méltatta az alkotók munkáját (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

– A csoport rengeteget gyarapodott ez idő alatt. De most gondoltunk egy nagyot és napjaink kihívásaképp tettünk egy lépést a merészebb absztrakció irányába. Nem akarunk határokat, ízléseket rombolni, botrányos alkotásokkal tetszelegni, csak megmutatni, hogy a fantáziánk sokkal szélesebb spektrumú, mint a klasszikus témák – mondta a kör vezetője és felhívta a figyelmet a festmények, grafikák mellett látható modern szobrokra, objektekre is. Dobó Zoltán polgármester szerint jól látható, hogy miként mi, az alkotók sem unják még a tópartot, a tanúhegyeket.

– Mint egy házaspár gyermeke, olyanok a képek. A Tapolcán élve a városból táplálkozó művészek és a település egybeolvadásából születtek szellemi gyermekként az alkotások. Aki Tapolcát, a környéket festi, az legalább úgy szereti ezt a várost, a közösséget, mint a családtagjait. Ezért is jó századszor is látni megfestve a tópartot, ezredszer is a hegyeket, présházakat – mondta a polgármester.

A megnyitón a Járdányi Pál zeneiskola tanárai közreműködtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!