Tapolca

2016.11.12. 17:32

Szent Márton hóval jött

Tapolca - A Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola szombaton délután a rossz idő ellenére is megtelt ünneplő gyerekekkel, szülőkkel és pedagógusokkal a hagyományos Márton-napi családi napra.

Tóth B. Zsuzsa

Az esti lampionos felvonulás és az állatsimogató ugyan elmaradt a hirtelen érkezett télies időjárás miatt, de a szervező Nagyboldogasszony iskola, a szomszédos Szent Erzsébet Óvoda, a Rákóczi Szövetség helyi szervezete és a Wass Albert Könyvtár és Múzeum lelkes dolgozói gondoskodtak róla, hogy eseményekkel gazdagon teljen a délután minden korosztály számára. Az ünnepi szentmisét Márfi Gyula, a Veszprémi Főegyházmegye érseke celebrálta, majd az iskola tornatermében Rohály János igazgató és Rig Lajos országgyűlési képviselő köszöntött mindenkit. A gyerekek Szent Márton életét elevenítették fel műsorukkal, amelyben az énekkar is közreműködött. Az ovis rajzpályázat eredményhirdetését is most tartották, a legügyesebbek értékes díjakat vehettek át.

A negyedikes, ötödikes fiúk a kukoricamorzsolással is megismerkedtek
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A Zajongó gyermekzenekar koncertje nagy sikert aratott, a gyerekek a zenészekkel együtt énekelték a jól ismert és kedvelt dalokat. Nyüzsgés volt a meleg teás, forralt boros, süteményes, mézes sült tökös szeretetlakomán is, amelyet a szorgalmas szülők vállaltak magukra.

Az iskolai  tantermek erre az időre vidám kézműves kuckókká változtak, a foglalkozásokon ahogy az már évek óta lenni szokott, a gyerekek most is rácsodálkoztak a kukorica morzsolásra, hangulatos lampionokat, helyes kis csuhébabákat és csutka játékokat készítettek a kreatívkodásra vágyók. Mások  origami ajtódíszt hajtogattak, címert és pajzsot fabrikáltak a kislegények a fáradhatatlan pedagógusok irányításával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!