Anikók minitárlata

2018.02.06. 08:05

Új kezdeményezést indítottak a tapolcai képzőművészek

A Tapolcai Városi Képzőművész Kör új kezdeményezése, hogy minitárlatokon mutatkoznak be a tagok, azaz egy-egy alkalommal kettesével.

Tóth B. Zsuzsa

Sáry Gyuláné és Verebélyi Zoltán a megnyitón Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az első kiállítás alkotója Stankovics Béláné Anikó, valamint Somogyiné Varga Anikó. A Tapolcai Tamási Áron Művelődési Központ aulájában az érdeklődőknek a kör vezetője, Tihanyiné Bálint Zsuzsa elmondta, hogy ez egy új kísérlet.

Sáry Gyuláné és Verebélyi Zoltán a megnyitón Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Egy játék a mai, amikor nem a klasszikus módon nyitjuk meg a kiállítást, hanem beszélgetünk az alkotókkal. A mai kiállításnak a legjobb címe az lehetne, hogy variációk a létezésre. Elég heterogén az alkotók munkáinak formája a körben, van aki ceruzával rajzol, más az akvarellt, quast vagy az akrilt részesíti előnyben, széles körű, változatos, ahogy a potrék készülnek – mondta a körvezető. Hozzátette, hogy a foglalkozások végeztével mindannyian negatív kritikákat fogalmaznak meg egymás alkotásairól a jobbítás szándékával. A tárlaton két alkotó ugyanazzal a témával mutatkozott be, de egymást nem érintő világot tárva az érdeklődők elé. A kötetlen beszélgetés során kiderült, hogy Somogyiné Anikó az absztrakció lényegesen elvontabb fokán mutatja be emberek és állatok világát. Szürrealisztikus, kubisztikus megjelenítéssel, kicsit fóvisztikus színvilággal, markánsan, erőteljesen. Számára nem fontos, hogy az alkotásait mindenki elismerje, maga az absztrahálás érdekli igazán. Stankovicsné Anikó nagyrészt gyermekek és idős asszonyok akvarellportréival mutatkozott most be, mesélve az idős kor szépségeiről, örömeiről, bánatairól, hitről, szeretetről. A fedő-technikával készült „állat-farm” sorozata hasonló gondolatiságot mutat be az állatok világából. Sáry Gyula esztéta elismeréssel szólt a kör tagjainak munkáiról, amelyek érzése szerint gyönyörködtetnek. Leszögezte, hogy nagyon sok tehetség van a csoportban. A rendhagyó megnyitót Tihanyiné Bálint Zsuzsa és Verebélyi Zoltán saját verseivel színesítette. A mini kiállítás február hetedikéig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!