Tapolca

2015.04.03. 13:50

Tapolcai választás - Fenyvesi Zoltán: száz ajkai munkahely létrejöttét támogatja a kormány

A kormány támogatásának köszönhetően száz új munkahely jön létre egy nyolcmilliárd forintból megvalósuló ajkai beruházásnak köszönhetően - közölte a tapolcai időközi országgyűlési választásokon induló Fidesz-KDNP-s képviselőjelölt pénteki ajkai sajtótájékoztatóján.

Fenyvesi Zoltán elmondta, a nap folyamán megszületett megállapodás értelmében a kormány 507 millió forintos uniós forrásból támogatja a Le Bélier francia autóipari beszállító ajkai beruházásának első fázisát, ezzel segítve az itt élők munkához jutását. Hozzátette: az összesen 8 milliárd forintból megvalósuló és száz új munkahelyet teremtő fejlesztés annak köszönhető, hogy a vállalat elnyerte az egyik legnagyobb német autóipari cég megrendelését.

Az elmúlt négy évben a magyar emberek talpra állították a gazdaságot, a baloldali kormányok politikájával ellentétben "nem külföldről felvett hitelből növekszünk" – mondta Fenyvesi Zoltán. A kormány célja továbbra is az, hogy a munkából származó jövedelmet, a munkát vállaló embereket és a vállalkozásokat támogassa – tette hozzá.

Kitért arra is: Veszprém megyében az állástalanok száma négy év alatt 60 százalékkal csökkent, 24 ezerről 9500-ra. Ajkán a munkanélküliség 3 százalékra mérséklődött.

"Fontosnak tartom, hogy a családokat segítő programok mint az új adókedvezmények, az óvodaépítés, a gyermekek számára biztosított ingyenes étkezés és az új otthonteremtési program mellett a béremelések is megvalósuljanak" – hangsúlyozta Fenyvesi Zoltán.

Hozzátette: az ajkai autóipari vállalatoknál történt 10 milliárd forintnyi fejlesztésnek köszönhetően ebben a ciklusban sikerült megőrizni a munkahelyeket illetve továbbiakat teremteni, melyek újabb családoknak adnak megélhetést. "Az ajkai ipari park infrastruktúrájának fejlesztésével az uniós ciklus nyertesei lehetünk" – hangoztatta a képviselőjelölt.

Veszprém megye 3. számú választókerületében azért kell időközi országgyűlési választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. A választást április 12-én tartják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!