Tapolcafő

2017.05.16. 17:23

Házi sütemények versenye

Tapolcafő – Krémes, habos, lekváros, meggyes, mogyorós és kókuszos házi sütemények is gazdagították a második alkalommal megrendezett tapolcafői süteménysütő-verseny felhozatalát.

Polgár Tibor

Az édes élvezeteket kínáló megmérettetésre összesen 19-en neveztek, mindenki egyféle sütivel. – A verseny résztvevői nagyon izgultak és készültek, valamennyien kitettek magukért. A zsűri őszintén, ha kellett keményen elmondta a véleményét. Ám ez így van rendjén, hiszen csak úgy lehet tapasztalatokat szerezni, ha szembesítenek vele, min kellene változtatunk, hogy még finomabb, még jobb süteményeket készítsünk – nyilatkozta a Naplónak mosolyogva Végh Ferencné, a versenyt szervező tapolcafői Napfény Nyugdíjasklub elnöke.

Fotó: Polgár Tibor

Az eseményre sokan ellátogattak a helyi művelődési házba, ahol aztán finomabbnál finomabb sütiket kóstolhattak. A Mihali Lilla aranydiplomás gasztronómus, valamint Gulyásné Rabi Ágnes és Szalai Tiborné cukrászok által alkotott szakmai zsűri döntése nyomán a süteménysütő-versenyt Kiss Jenőné nyerte meg. A második helyezett Tima Gyuláné, míg a harmadik Kövi Miklósné lett, a különdíjat pedig Molnár Kálmánné vihette haza. A megmérettetés valamennyi résztvevője oklevelet és ajándékot kapott.

Fotó: Polgár Tibor

Végh Ferencné úgy fogalmazott, elégedett a rendezvénnyel, mivel nagyon finom sütemények kerültek terítékre – ezzel a zsűri is egyetértett. A klubelnöktől megtudtuk, egyesületük februárban volt egyéves, a 26 fős tagság aktív és remek csapatot alkot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!