Tés

2015.04.20. 18:21

Megtisztították a szeméttől az erdőt

Tés – Közös szemétgyűjtést szervezett a Várpalota és Tés közötti út mentén az MH Bakony Harckiképző Központ és a bakonyi kistelepülés önkormányzata.

Szabó Péter Dániel

Állandó probléma, hogy a két település közötti, erdősávokon keresztülhaladó útszakaszt sokan szemétlerakóként használják. A fák, bokrok tövében tíz-húsz méterenként látni kidobott építési törmeléket, elhasznált gumiabroncsokat vagy épp tönkrement háztartási gépeket. Ezt a helyzetet elégelte meg Tés önkormányzata, s Lippert Ferenc önkormányzati képviselő felhívására szemétszedési akciót szerveztek az elmúlt hét végén.

Székely István százados mutatja az erdő szélén illegálisan elhelyezett szemetet Fotó: Pintér László/MH BHK

– Tisztában vagyunk vele, hogy a problémát ezzel nem lehet megoldani, hiszen akik eddig illegálisan ide hordták a szemetüket, azokat a szemétgyűjtési akció sem tántorítja el, ám szerettünk volna jó példát mutatni. Tésről több mint egy tucatnyian csatlakoztak hozzánk, köztük Stanka Erika alpolgármester is. Szombaton egész délelőtt gyűjtöttük a szemetet az út menti erdős részen. Tisztes mennyiség gyűlt össze, amelyet a kezdeményezéshez csatlakozó Depónia Nonprofit Kft. szállít el a hulladéklerakóba – mondta el lapunk kérdésére Lippert Ferenc szervező, aki hozzátette, reményei szerint a jövőben lesz még folytatása az akciónak.

A tésiek lelkes csapata a szemétgyűjtés után Fotó: Tési önkormányzat

A képviselő felhívásához csatlakozott az MH Bakony Harckiképző Központ is. A várpalotai katonai alakulat kezeli megyénk lő- és gyakorlótereit. Mivel a két település közti útszakasz szinte kettészeli a várpalotai lőteret, ezért a honvédség is kötelességének érezte, hogy segítsen. Az MH BHK állománya az elmúlt hét végén, Vokla János alezredes, központparancsnok vezetésével gyűjtötte a lőtéren illegálisan elhelyezett szemetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!