Tés

2015.10.09. 15:24

Látják az útjukat - Kistelepülések lehetőségeiről tanácskoztak

Tés - A kistelepülések, különösképp Tés fejlődési lehetőségeiről hallhattak az érdeklődők a régi iskolában rendezett konferencián. A polgármester szerint jó úton jár a közösség.

Szabó Péter Dániel

- Alapvető célunk, hogy megismertessük a helyiekkel a falusi, illetve bakancsos turizmusban rejlő lehetőségeket. Tés ugyanis kiváló adottságokkal rendelkezik, gyönyörű helyen élhetünk, ám hiába fordul meg rengeteg túrázó a faluban, mégsem igazán éltünk eddig ezzel - mondta el a veol.hu-nak Fodor-Bödös István.

Fodor-Bödös István, Tés polgármestere a katolikus templom mellett, a HelloWood csapat által fából készített felirattal Fotó: Szabó Péter Dániel

Tés polgármestere hozzátette, a vállalkozó kedvű helyiek segítségével lehetne megteremteni a megfelelő infrastruktúrát a falusi turizmushoz, az itt éjszakázó túrázókat pedig különböző programokkal, például csillagtúrával lehetne a településen tartani. Az átütő sikerhez azonban a környékbeli települések összefogására, egy közös koncepció kialakítására is szükség van.

Tés jó úton jár, hangzott el a konferencián, hiszen júniusban a regös cserkészek a faluban tartották Kárpát-medencei táborukat. Tíz napon át 250 fiatal lakott a településen, nagy élmény volt megélni mindezt. Büszkék vagyunk arra is, hogy nyár végén a fából készült installációiról ismert HelloWood csapat is nálunk táborozott.

A kreatív építészekből álló társaság hálája jeléül egy különleges Tés felirattal is meglepte a közösséget. Az egyedi alkotás különlegessége, hogy az óriási betűkön található lamellák a szél hatására zenélni kezdenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!