Tés

2016.05.08. 17:01

Végig ropták a főutcán

Tés - Népművészeti vásárral, játszóházzal és dunántúli néptáncosok felvonulásával startolt el a kistelepülésen az V. Bakonyi vigasság fesztivál.

Szabó Péter Dániel

A hagyományőrzést és a festői helyen fekvő kistelepülés népszerűsítését a zászlajára tűző Múlttal a Jövőért Egyesület immár ötödik alkalommal szervezte meg fesztiválját, amelyre idén is több százan voltak kíváncsiak Tésen.

Az érdeklődőket már szombaton kora délután népművészeti kirakodóvásár és kézműves-játszóház várta a művelődési háznál, de a szervezők és az este koncertező Fláre Beás együttes jóvoltából bográcsban készült babos káposztát és cigány lecsót is kóstolhattak a vendégek az ingyenes rendezvényen.

A tápiószecsői Ofella Sándor Hagyományőrző Népi Együttes tagjai is vígan ropták a felvonuláson Fotó: Szabó Péter Dániel

A vigasság a hagyományokhoz hűen ezúttal is táncos-zenés felvonulással indult. A sort vezető várpalotai barantások, valamint a kisbéri és tápiószecsői néptáncosok mellett az alapi Mezőföld Népi Együttes táncos lábú tagjai is végig ropták a főutcán, a talpalávalót pedig egy lovas kocsiról Szilágyi Tóni és bandája húzta.

A vidám menet több helyszínen is megállt a faluban, s egy-egy alkalmi táncos produkcióval invitálta a fesztiválra az érdeklődőket.

Ezt követően a művelődési házban a Cserregő Néptánc-együttes viseletbemutatóját láthatta a nagyérdemű, majd a gálaműsorban a helyi és környékbeli, valamint a Dunántúl különböző pontjairól és a fővárosból érkező táncosoké, tánccsoportoké volt a főszerep. Késő estig váltották egymást a színpadon a tánc-együttesek, a közönség pedig vastapssal jutalmazta a produkciókat.

Az V. Bakonyi vigasság fesztivál szombat este a devecseri Fláre Beás zenekar koncertjével és táncházzal zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!