Tihany

2014.06.17. 16:20

Emlékdiplomások Tihanyban

Tihany - Pedagógus-emlékdiplomákat adtak át a Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Alapfokú Művészeti Iskolájának szombati tanévzáróján.

Viola Beata

A Szentantalfáról származó Parragi Ferencné a helyi és pápai tanulmányok után a pécsi tanárképzőn hatvan éve vette át diplomáját, amit most gyémántdiplomával erősítettek meg. Végig a tihanyi iskolában dolgozott, 1989-ben innen ment nyugdíjba.

Tósoki Imre (balról), Parragi Ferencné, Kozma Mária és Korzenszky Richárd a pedagógus-emlékdiplomák átadásán (Fotó: Győrffy Árpád)

A veszprémi születésű Kozma Mária Terézia Tihany, Balatonfüred, majd négy év munka után a szombathelyi tanítóképzőben szerzett nappalin ötven éve tanítói oklevelet, amit most aranydiplomával erősítettek meg. Egy évig Külsővaton, majd a tihanyi általános iskolában tanított, közben további képesítést, diplomát szerzett, tíz évig vezette az új iskolát, kialakításában meghatározó szerepet játszott. Szakmai pályafutásának végén a tanügyi igazgatásban dolgozott.

Ugyancsak idén kapott aranydiplomát Hiripi Lászlóné is, aki Debrecenben vette át az oklevelet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!